De distributieriem (Wanneer te vervangen?)
#21
Het kost wel wat geld maar dan ben je er wel zeker van dat het voorlopig goed zit39
Succes iig.
....Drivin' the Rival....
Reply

#22
staat inderdaad in het boekje... en zoals al zovelen zeggen: bij twijfel, riemen altijd vervangen, dus ook distributieriem...

auto van m'n ouders is er ooit een andere riem geknapt (wat gezien had moeten worden, maar OK) en die trok de distributieriem kapot. Was een Peugeot 1.6 motor, kosten van herstel waren om en nabij de 1000euro, dus ga sowieso voor zekerheid

en inderdaad, als het goed is wordt bij het vervangen van die riem er een sticker aangebracht wanneer deze is vervangen.
Reply

#23
Wordt voor het eerst in m'n leven dat ik naar een officiele dealer ga om iets te laten doen haha..ben benieuwd woensdag..normaal doe ik alles zelf of met vrienden..

Maar voor dit...staat ook wel leuk in het boekje enzo hé Wink
Reply

#24
Ik heb net zaterdag een swift gekocht en deze heeft net 100.000 km gelopen nergens is te vinden of de distributiereim vervangen is dus dat moet maar gebeuren dan.

Bij de lokale dealer kost het 275,- riem+spanrol. Is dat een normale prijs of weten jullie nog een ander adresje in het oosten.
Reply

#25
Ernestomodena Wrote:Ik heb net zaterdag een swift gekocht en deze heeft net 100.000 km gelopen nergens is te vinden of de distributiereim vervangen is dus dat moet maar gebeuren dan.

Bij de lokale dealer kost het 275,- riem+spanrol. Is dat een normale prijs of weten jullie nog een ander adresje in het oosten.

Misschien dat de garage van de vorige eigenaar je dit vertellen kan, als het goed is staat het in de computer. Ik heb mijn riem bij de profile laten vervangen (is bij mij om de hoek en echt een goeie garage) kosten voor de baleno Eur. 256,-- inclusief rollen. Bij de lokale suzishop was Eur 325,--. Dus ik denk dat de prijs redelijk normaal is.
Reply

#26
Ben wel blij dat mijn Suzuki Celerio is voorzien van een ketting ipv een riem. Dus geen last van vervanging voorlopig. Een ketting is immers duurzamer?
Reply

#27
Zolang de olie op pijl blijft 39
'00 Toyota Corolla 1.4
'06 Smart Roadster 452
Reply

#28
Van mijn Swift '98 1,3 8v gls zelf vervangen, goed te doen, Google wederom en enkele YouTube filmpjes. Rol riemen en waterpomp voor nog geen 140 euro, had nog goedkoper gekund, maar kocht het bij een lokale autoonderdelenzaak.
Koppakking was lek en ik heb de cilinderkop niet af laten persen, ook weer een foute bezuiniging, want blijkt toch lek.... maar goed niet iedereen durft zoiets aan, ik werkte ooit bij een revisiebedrijf , dat zal wel wat geholpen hebben.
[Image: QALN21U.jpg?1] [Image: FvlY6pb.jpg?1]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.