Operatie scheur in spoiler (Bijna klaar..nieuwe foto's!)
#21
Niet zo snel zijn jij Tongue Moest ze nog effe uploaden
Reply

#22
hahaha, dat is zeker veel schuren ja. maar tip. kijk niet naar hoeveel werk er nog te doen is. Tongue. gewoon gaan schuren. het hoeft niet vandaag af.


Reply

#23
ik heb er nog steeds weinig ervaring mee,maar ik heb bij het vullen van de antennegat van een golf 1 gemerkt dat hoe dikker je hem erop smeert des te meer moet je schurenTongue maar hij word steeds mooier snappie 39 en als ik in de toekoms ga plamuren weet ik nu hoe het moetWink
Reply

#24
leuk werk he zo heb ik mijn spoiler oook gemaakt
merk: chrysler -- Type:Neon -- Motor 2.0 16V 130 pk -- kleur: winning bleu -- status: under construction
[Image: onderschrift.jpg]



Reply

#25
nog ff 1 ding!

Heb jij folie over de natte glasvezelmatten gelegd? en laat je het zo ook drogen??

Zojah. Beginnersfout en haal die folie er maar snel af. Want voor polyesterhars te laten harden moet er lucht bij komen.!

grtz



Reply

#26
Die is er nu al een tijdje af. Maar op de verpakking stond inderdaad dat de folie na een droogtijd van 20 minuten er af gehaald moest worden. Dus dat heb ik gedaan na 2 uur en toen plakte het nog behoorlijk inderdaad. Dus toen een nacht uit laten harden en vanmiddag begonnen met schuren.

Ik vond het ook al raar dat het nog zo zacht en kleverig was na 2 uur en dat er op de verpakking stond dat het folie er over heen moest blijven..maar toen toch maar gedaan wat op de verpakking stond.

Weer wat geleerd Wink
Reply

#27
polyester hars moet na 10 minuten al hard zijn hooguit nog ene beetje kleverig
merk: chrysler -- Type:Neon -- Motor 2.0 16V 130 pk -- kleur: winning bleu -- status: under construction
[Image: onderschrift.jpg]



Reply

#28
dat staat idd op de verpakking van dat waardeloze product Smile.

Dat was ook de reden dat ik 2 jaar geleden mezelf beloofd heb nooit meer met poly te gaan werke Tongue

maar het is goed dat je de folie ervanaf heb getrokken.


Reply

#29
Updatetje, zonder foto's maar hij is zo goed als glad! Smile

Gisteren laagje afwerkplamuur er over heen gedaan en vanmiddag weer geschuurd en hij is weer mooi glad en in vorm. Alleen nog wat kleine overgebleven gaatjes die dus nog opgevult moeten worden.

Bijnaaa klaar 39 39
Reply

#30
Na een tijdje geen foto's zijn er toch wel weer wat uurtjes in gaan zitten. Vooral het wegschuren van de (overtollig gebruikte) polyesterhars was echt een kut klus.
Op onderstaande foto is de spoiler weer helemaal glad bij waar de scheur zat. Met meerdere keren plamuren en schuren is ie nu toch eindelijk spuitklaar, op die plek althans.
[Image: 190805_1.jpg]

Ook bij 1 van de ophangpunten zat er een scheur in (vermoedelijk ook gebeurd bij de transport). Ik durfde het niet aan om die te laten zitten in verband met verder uitscheuren dus heb die ook maar gelijk aangepakt.
Eerst vanaf de binnenkant gepolyesterd, gelukkig zie je dit niet na montage dus is er ook geen afwerking / schuurwerk nodig op die plek Biggrin:
[Image: 190805_4.jpg]

Vervolgens aan de buitenkant van de spoiler het scheurtje weer opgeschuurd/geveild in een V-vorm en weer lekker gekliederd met de glasvezelplamuur:
[Image: 190805_2.jpg]

Even lekker laten drogen en je raadt het al...schuren! Plamuur gladgeschuurd en afgewerkt met gewone autoplamuur om de kleine oneffenheden in de plamuur weer op te vullen.
[Image: 190805_3.jpg]

Morgen nog die autoplamuur strak maken en dan zit het einde er toch echt aan te komen. Alleen de spoiler nog helemaal een beetje opschuren met een P600 papiertje en misschien nog wat afwerken en dan kan ie hopelijk snel naar de spuiter! (Effe salaris afwachten Wink)
Reply

#31
Om jullie nog even op de hoogte te houden.. (mocht het iemand interesseren Smile)

Heb de ophangpunten massief moeten maken omdat anders de kit bij het monteren niet genoeg draagclak heeft op de kofferbakklep.

Na verschillende methoden te hebben overwogen heb ik het maar als volgt gedaan:

1. Papier-maché maken

2. Spoiler van binnen "afdekken" zodat het in het begin niet alle kanten oploopt..wat helaas toch nog een beetje gebeurd is..mgoed..daar wordt ie alleen wat zwaarder van.

3. Ophangpunt opvullen met die troep:
[Image: 300805_1.jpg]

4. Drogen..drogen..drogen. Gelukkig was het lekker weer..

5. En een grote dikke laag glasvezelplamuur er over heen
[Image: 300805_2.jpg]

Denk dat ik er ook nog 1 polyestermatje overheen doe voor de zekerheid..maar dit voelt op zich al errûg stevig aan.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.