Swift met startproblemen (door de zon?)
#1
Hoi,

Ik ben nieuw hier. Heb een Suzuki Swift exclusive uit 2011. Ze heeft sinds april problemen met starten, start keyless. Als ik probeer te starten hoor je alleen een klik bij het dashboardkastje. De radio, en lampen doet het gewoon, toeter, en ramen ook. Stuurbekrachtiging werkt niet.

De auto is meerdere keren bij de dealer geweest. Startmotor en accu zijn vervangen. Helaas blijft het probleem zich voor doen. Normaal 1x per week. Vorige week donderdag, en zaterdag deed hij het niet, en vandaag ook niet. Het lijkt ineens vaker voor te komen. We vermoeden dat het komt omdat ie in de zon staat (wat volgens de dealer niet moet kunnen).

Ze hebben de accu nog eens los gehad, de computer gereset , probleem niet opgelost. Er zijn geen foutmeldingen in de computer is hun antwoord. Daardoor kunnen ze niet vinden wat het is.


Ik rijd trouwens 60 km per dag. 5 dagen per week, en soms in het weekend ook langere afstanden naar familie. Als hij niet start duurt het ongeveer 2 minuten, soms langer, en dan start hij ineens normaal. Dat is het vervelende.

Hoop dat er iemand is met dezelfde problemen, of weet wat dit kan zijn.

https://vimeo.com/720306606
Filmpje
Reply

#2
Klinkt als een relais die uit startmotor locatie komt. Ik vermoed ergens een slechte massa. Daarnaast als dealer zijnde, moeten ze toch echt wel meer doen dan alleen "geen foutmeldingen, dus we weten het niet".
[Image: DKBUEhx.jpg]
Reply

#3
Dat dacht de ANWB ookal. Alleen is de startmotor dus al vervangen. Wat achteraf niet nodig was.

De dealer heeft hem 1x kosteloos na gekeken. 1 1/2 mee bezig geweest en niks gevonden. Mijn vader wil het nog bij zijn dealer proberen maar die gaan ook uit van de computer, alleen heeft hij geen foutmelding.
Reply

#4
Massa idd nagaan, doormeten van accu, bij starten, met multimeter, nagaan of je auto wel communiceert met de cpu, je zegt dat je keyless auto start? Hoe is batterij van je keyless systeem? Loop dat ook eens na en meet de batterij door want als je batterij te zwak is kan je ook problemen hebben.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#5
Accu is al vervangen, batterij van de sleutel ook. Het heeft vandaag 20 min gekost om hem aan te krijgen. Lijkt echt met de warmte te maken te hebben. Accu is doorgemeten door de pechhulp, en is gewoon goed (logisch want hij is nieuw).

Collega had het over het kapje van de verdeler, een ander dacht dat het aan de brandstoftank ligt maar die slaat volgens mij niet eens aan, ik ruik iig geen benzine lucht.
Reply

#6
Krukas sensor al doorgemeten? of je hebt slechte massa ergens. Zou krukas sensor eens doormeten.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#7
De motor loopt verder goed. Pechhulp heeft er nog naar geluisterd en hij loopt juist heel mooi regelmatig, en is vrij stil.
Als hij eenmaal rijdt geen problemen. Heb tussendoor nog getanked gisteren vlak na het probleem met starten (5km naar tankstation) zonder problemen. Uurtje thuis voor de deur laten staan, en daarna nog weg geweest. Het is echt als ik s'middags ronnd 16:00 naar huis wil rijden.

Hij wordt maandag opnieuw na gekeken door een dealer in een andere plaats. ? Nog meer ideeen wat het kan zijn?.
Reply

#8
Er is niets mis met je motor, noch je startmotor of accu. Ik ga voor de bobines, laat deze nameten op weerstand. Je hebt meestal een korte en een lange weerstand in die bobines.
[Image: DKBUEhx.jpg]
Reply

#9
Oke, ik bel ze er maandagochtend even over. Hij is i.i.g nu bij een andere Suzuki dealer. Bobines heb ik ze niet over gehoord. Zal het maandag vragen of ze daar naar kunnen kijken. Bougie is trouwens best een tijd geleden vervangen maar dit kon het volgens hen niet zijn.

Familie kent een oud monteur die heeft contact gehad met een vriend die bij Suzuki Denhaag werkt, filmpje, en verhaal erbij door gestuurd. Hij denkt relais NO 9 vervangen. Die fopt de boel.

Hopen dat ze het probleem gaan vinden ?. Zo zonde van een verder goed rijdende auto.
Reply

#10
Start relais is vervangen, extra massakabel eraan. Cry Helaas nog steeds hetzelfde probleem. De dealer weet het niet meer wat we nog kunnen doen. Hij zegt niet in de eerste versnelling parkeren, dat hij dan bij het starten zijn kracht verliest vooral met warm weer.
Reply

#11
De weerstand van de bobines getest? Je hebt alleen een multimeter nodig.
[Image: DKBUEhx.jpg]
Reply

#12
Over wat MrShifra zegt de bobine testen: https://www.hella.com/techworld/nl/Techn...ngen-2886/#
Swift werkt gewoon op OBD-II dus er zou best wat uit moeten komen, aansluiten van uitlees computer en rondje gaan rijden of daar wat uitkomt. Met uitleesapparaat moeten zaken zoals bobines, krukassensor ed tevoorschijnkomen.Het lijkt me sterk dat dat er volgens de garage geen foutmeldingen zijn. Je zou hem op de computer moeten aansluiten als het probleem zich voordoet.

Ik neem aan dat je je bougies al gecontroleerd hebt of de vonkafstand nog goed is? Verder alle slangen op vacuumlekkage controleren en krukassensor eens laten doormeten. Misschien kan je ook eens zoeken of je probleem eens voorleggen bij Problemcar.nl .Daar zitten ook vaak mensen die je kunnen helpen. Lijkt me erg raar dat je niet verder komt bij de garages, onderdelen doelloos vervangen helpt je niet verder.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#13
Als hij eenmaal start heeft hij geen problemen motor loopt netjes, en hij trekt nog even snel op als toen ik hem net had. Volgens Suzuki is het niet de bobine. 2 garages zeggen dat de computer geen foutcode geeft. Importeur is gebeld, en deze storing is niet bekend.

Vanaf de 24ste geen startproblemen meer gehad. Het was bewolkt. De dagen daarvoor iedere dag startproblemen gehad toen het zo zonnig en warm was. Het komt dus echt door de zon. Helaas hebben wij bijna de hele dag de zon op het parkeerterein op het werk. Ik ga kijken of er bij een ander bedrijf een schaduwplek voor hem is. Eigenlijk belachelijk.
Reply

#14
Raar dat je niet verder komt,probleem openbaart zich bij warm weer.Weet niet hoe lang je de auto hebt? Als je hem wat langer hebt dan zou het probleem zich eerder ook al moeten hebben voorgedaan. Anders bekijk dit, ook bij Diagnose Dan was er een soortgelijk probleem, weet niet waar de ECU van de Swift zit, gok ergens bij dashboard kastje. Bij warm weer moeilijk starten 10 redenen : https://www.youtube.com/watch?v=jX7avI39Brw
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#15
(28-06-2022, 10:16)Leibniz Wrote: Raar dat je niet verder komt,probleem openbaart zich bij warm weer.Weet niet hoe lang je de auto hebt? Als je hem wat langer hebt dan zou het probleem zich eerder ook al moeten hebben voorgedaan. Anders bekijk dit, ook bij Diagnose Dan was er een soortgelijk probleem, weet niet waar de ECU van de Swift zit, gok ergens bij dashboard kastje. Bij warm weer moeilijk starten 10 redenen : https://www.youtube.com/watch?v=jX7avI39Brw

Ik heb de auto bijna 6 jaar. Dit is het eerste jaar (vanaf april) dat hij dit doet. Vandaag helaas weer last van gehad. Hij rijdt nu op Euro 98 dit heeft ook niet geholpen (tip van een collega).
Reply

#16
Ik zou zeggen probeer de zaken die in de video genoemd worden, weet niet of je multimeter hebt?Is echt handig om te hebben en ze zijn vaak niet duur een Chinees ding volstaat vaak, je hebt hem al voor 2, 3 tientjes. In dit kanaal waar ik je linkje van gaf kan je allerlei testen doen, zoals krukas sensor testen mbv MM. Zou ook op vacuumlekkages testen, vermeld je woonplaats misschien dat er iemand in de buurt woont en met je mee kan denken. Overigens kan ook een ECU niet goed functioneren, want ik vind het raar dat ze met OBD uitlees apparaat niks kunnen vinden. Er moet communicatie zijn tussen je ECU en de rest van je auto, ECU stuurt de boel immers aan. Weet niet wat voor garages dat zijn waar je geweest bent, maar lijkt me een zwaktebod wat ze presteren.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#17
Als ik zo luister is denk ik in de richting van een startonderbreker of start-stop-systeem dat niet functioneert zoals het zou moeten.
Maar dit zou zeker één of meerdere foutcodes moeten genereren. Er gebeurt namelijk iets wat niet volgens de software goed gaat. En die foutcodes zijn er niet volgens jou.
Heb je al geïnformeerd bij een auto diagnose specialist? Of natuurlijk de Suzuki dealer.
Ik geef toe, lastige storing.
Reply

#18
(01-07-2022, 16:27)cabrio_rob Wrote: Als ik zo luister is denk ik in de richting van een startonderbreker of start-stop-systeem dat niet functioneert zoals het zou moeten.
Maar dit zou zeker één of meerdere foutcodes moeten genereren. Er gebeurt namelijk iets wat niet volgens de software goed gaat. En die foutcodes zijn er niet volgens jou.
Heb je al geïnformeerd bij een auto diagnose specialist? Of natuurlijk de Suzuki dealer.
Ik geef toe, lastige storing.

Hij is bij 2 verschillende Suzuki dealers geweest. Maar dan moest ik hem gelijk de volgende dag weer op halen.

Heb hem inmiddels op een schaduwplek staan,.en dan heeft hij geen problemen.
Reply

#19
Helaas lijkt het probleem erger te worden. Als ik hem in de schaduw parkeerde was er niks aan de hand. Nu is er amper zon en heeft hij iedere dag start problemen. Collega zei dat zijn auto niet wil starten als hij op het stuurslot is. Vandaag draaide ik het stuur iets naar links wat moeilijk ging, en hij starte daarna (daarvoor wel geweigerd toen ik 2x erop drukte). Ik ga morgen nog eens kijken of hij het doet. Alleen zou dit het haast niet kunnen zijn omdat ik s'morgens nooit problemen heb met starten. Alleen s'middags als ik klaar ben met werken en naar huis wil. Heel vervelend. Het is een keyless systeem met startknop.
Reply

#20
Dat stuurslot geval heb ik 1 of 2x per jaar met de kizashi
Maar geeft hij ook een melding op het scherm en kan ik de auto ook niet op slot zetten. Komt bij de kizashi bij meer mensen voor
39



Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.