swift-mk3-Spirit 1.0 -39kw
#1
heyy allemaal.

sinds anderhalf jaar rijd ik een swift AUtomaat uit 1995. dit is de spirit 1.0 versie. Ik weet niet zo goed wat nu het speciale van deze spirit uitvoering is t.o.v. andere mk3 swifts, maar in deze zitten iig geen extra opties in gebouwd. Het lijkt mij dus een hele kale versie. Zou leuk vinden als iemand mij meer kan vertellen over de spirit! Tongue Het kale interieur bevalt mij trouwens prima en ben erg blij met mijn swift en houd hem graag zoals hij is. 39

Ik heb deze auto gekocht omdat ik de achterlampen zo mooi vind en van de jaren 90 houd! Ook het benzineverbruik sprak mij aan. De auto heeft nu 140.000km gelopen en ik wil er nog lang gebruik van maken. De waterpomp en multiriem zijn op 115.000 vervangen. Toch lijkt mijn swift 1op11 te rijden wat mij danweer tegen valt. Hier wil ik graag naar kijken en heb mij daarom ook aangemeld op het forum.

Ik woon in friesland en ben 30 jaar. hiervoor reed ik brommers een bmw e30, vw polo coupe 86c en nu dus deze coole new giant. Vorig jaar nog mee naar zweden gereden zonder problemen. Vind het nog wel mooier als de bumpers zijn mee gespoten. MIsschien dat ik er ooit een gls o.i.d. bij neem. Na 1997 vind ik dit model niet meer zo vet. Genoeg verhaal. De foto's!
[Image: 20200905-160302.jpg][img]<a href="https://ibb.co/6vFByGC"><img src="https://i.ibb.co/HNqdKR8/20200905-160302.jpg" alt="20200905-160302" border="0"></a>[/img]
Reply

#2
Welkom op het forum, en leuk dat je van oudere auto's houdt. 1:11 is nogal veel. Dat zou veel zuiniger moeten kunnen. Ik heb een Baleno 1.8 en daar haal ik 1: 12,3 en dat stad, provinciale weg. Nou heb ik nooit automaat gereden, las dat een Liana automaat 1.6 ook flink verbruik had 1: 10,5 . Misschien dat anderen meer weten, ontsteking, bougies, luchtfilter allemaal al gecheckt?Hoe zwaar is je rechtervoet, dat kan ook van invloed zijn.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#3
Hoi Leibniz! Die Balano's vind ik er ook erg mooi uitzien. Is geloof ik ook een GTi versie van!

Op het forum en verdere internet las ik dat problemen met de lambdasone en benzinefilter het benzineverbruik kunnen verhogen. Maar op het dashboard zie ik geen risicovolle lampjes knipperen die mij vertellen dat het probleem daar aan ligt. Het luchtfilter en die dingetjes kan ik mij mee redden.Smile Vorig jaar na de apk de ontsteking laten stellen. De auto loopt ook goed in doortrekken etc. En ben er ook achter gekomen dat de benzine-indicator niet het juiste level aangeeft. Daar kwam ik achter toen ik tot 70km onder het rode streepje kon doorrijden! In totaal kan ik dus als ik niet teveel korte ritje rijd tussen de 400/450 km op 1 tankje. Vind het alsnog vrij weinig maar goed. Ik zal het juiste topic zoeken voor verdere info.
Reply

#4
Klopt dat er een Baleno GTI versie van was. Ik heb een station zelf, er waren ook station versies met een 1.3 motor. De 1.6 modellen hadden een zwakke versnellingsbak velen ging bij 150.000 stuk. Baleno's zijn echt zeldzaam aan het worden . Ik zie er een stuk of 3 wel eens rijden.Zorg dat je niet te ver je tank leeg rijdt. Het is ook maar een 1.0 liter die moet hard werken, gewicht is niet hoog maar toch en in combi met een automaat, zal ook bijdragen aan minder zuinig zijn.Als ik zoek kom ik ergens op 1:14 uit voor die van jou, al zijn cijfers altijd een slag in de leegte. Kijk ook of je banden op juiste spanning staan, olie die je gebruikt, staan de bougies goed afgesteld. Ik had als eerste auto een 1.6 swift sedan GLX, wat ik ook deed verbruik was 1:15,3 gemiddeld. Hardste wat ik aandurfde in Dld was 170 km . Mis hem nog wel eens, maar geen spijt van de Baleno. Als ik hier lees dat mensen tig auto's hebben versleten, kom ik er bekaaid vanaf met 2 Unhappy.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#5
Baleno's Station zie ik inderdaad ook bar weinig. Ik let nu steeds meer op de verschillende types suzuki. Best wel leuk. Ken er steeds meerIdea Maar zie meestal de jongere generaties rondrijden. Maar wel cool dat er zoveel suzuki word gereden! Ik heb mij trouwens nog wat verdiept in mijn benzineverbruik. Op de laatste tank kon ik op 34,9 Liter 429 kilometer afleggen. Kom dus op zo'n 490 km totaal met reserve. Dat vind ik oké. Ik rijd dus 1op12.3.

Afgelopen dagen nog wat onderzoek gedaan en onder de auto gekeken naar lekkages en brandstoffiltertje. Maar las hier verder op het forum dat de wielmaat ook van invloed is op het benzineverbruik. Nu kom ik erachter dat de diameter van mijn velg 41cm is! Omgerekend naar inches is dat 16inch. Ik ga dus twee maten kleiner nemen. Ben toch ook bijna aan nieuwe banden toe. Hoop dat ik daarmee nog wat zuiniger ga rijden. Biggrin
Reply

#6
Welkom..
Je had de Swift zelfs zonder radio en hoedenplank dus de kaalste zal het wel niet zijn. Verbruik kan vast nog beter. Welke bandenmaat zit er nu op je 16 inch velgen. Dit zou dan 195 40 16 moeten zijn anders is het sowieso veel te groot en breed. Uit mijn hoofd loopt de bandenmaat van 145 tot 175 breedte. De gti staat op 175 60 14 standaard.
39



Reply

#7
Weet je wel zeker dat het 16'' inch is, en dan op 1.0 liter ja dan kom je er niet vooruit en dan doe je het met 1:12 niet erg verkeerd dan. Dat verklaart veel. Ik denk dat je 1:14,5 wel moet kunnen uitkomen, is ook een automaat en wie weet zelfs beter. Ook grappig dat je van een BMW in een Swift 1.0 bent gestapt, kan er best om lachen, qua kosten ben je helemaal stukken voordeliger.Kennis van me heeft Z3 roadster uit 2001, heel veel mee geknoeid en altijd is zijn accu leeg, hoewel niet armlastig klagen.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#8
De breedte van de velgen is 41.5cm gemeten met een meetlint.
Klopt het dat 41.5 cm 16 inches is?
Op de banden staan deze maten:

Beide voorbanden: 165/60/R15 H
Beide achterbanden: 175/55/R15 77T

Ik heb dus 15inch banden om een 16 inch velg? Dat is toch helemaal niet goed? Kan iemand dit bevestigen?
Reply

#9
Dat kan niet
Reply

#10
Je bedoelt de hoogte van de velg maar die moet je meten waar de binnenrand van de band als het ware invalt. Ik vermoed dat je de complete velg gemeten hebt.
39



Reply

#11
Je hebt een 15 inch velg met een 15 inch band, iets anders is praktisch onmogelijk. Het is wel mogelijk om met kleinere wielen een kleinere rolomtrek te genereren, waardoor je verbruik in principe zal dalen. Maar dan zou ik ook zeker het gewicht in de gaten houden.
Als de gewicht van velg en band met kleinere wielen zwaarder is als de andere wielen zijn, dan schiet je er weinig mee op. Het gaat toch ook over de massa die je in gang moet brengen en houden.
Reply

#12
Dankzij de berichten hier lees ik dat ik lekker dom bezig ben geweest. Maar dankzij de berichten hier ben ik er ook achter gekomen dat mijn velgenmaat 15 inch is en mijn bandenmaat ook. De uitleg hierboven is zeer verhelderend. Heb mijn tank tot 38.1 liter kunnen voltanken. Dagteller staat op 492km. De benzinemeter is dus echt een indicatie. Vanaf de E-streep heb ik nog 90km kunnen doorrijden. Heb mij dus best welk druk gemaakt om iets waar ik achteraf best tevreden mee ben. Ik laat het bij de 15 inches en heb geleerd over de j-maat, 2.54, breedte, hoogte, doorsnee. Bedankt voor ieders reactie. Heb er zeker wat aan gehad! Biggrin
Reply

#13
Klopt als je op E zit heb je nog wat kilometers, beste is om voordat je daar zit dus midden tussen de laatste streep en E al te gaan tanken, voorkom je dat je brandstofpomp het begeeft en ook rotzooi krijgt. Je leert heel je leven en aan het eind weet je uiteindelijk niks Biggrin.Veel veilige en leuke kilometers toegewenst.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.