Suzuki Swift Sedan GLX ; Slot gaat niet open
#1
Ben trotse bezitter van een Suzuki Swift Sedan GLX 1.6
bouwjaar ± 1995

Mijn auto heeft de gehele week in de garage gestaan.
Dit heeft o.a. ook met de vorstperiode te maken...

Na een week wilde ik de auto weer in gebruik gaan nemen, ....maar je raadt het waarschijnlijk al ; het slot gaat niet meer open. Ook niet aan de passagiers zijde.
Kofferbak overigens wel.... En, de oorzaak zal niet een lege accu zijn want het kofferbaklampje brandt wel. Heb vervolgens contact-of slotspray in het slot gesloten (slot-ontdooier, of zo iets.. ) ongeveer 15 - 30 min gewacht .....maar slot zit nog vast..

Oorzaak ; bevroren onderdelen / bedrading in het circuit ? Misschien heeft een handige Suzuki driver nog een ingenieuze tip ? Idea

Vraag ; Misschien weet iemand of het slotmechanisme ook wordt aangestuurd door de accu ?
M.a.w. heeft de slotopener ook stroom nodig van de accu ?

Bij voorbaat dank !
Reply

#2
Heb zelf een 1.6 GLX gehad, heeft cdv maar om auto te openen heb je geen accu nodig, gaat alleen 1 kant open, maar niet alles.Anders je sleutel met aansteker verwarmen en in het slot doen, of met haarföhn niet op 1 plek maar beetje rondom verwarmen rond slot. Deurrubbers met siliconenspray insmeren eens dat je deuren open hebt.In sloten grafietolie gebruiken! Deuren ook verwarmen met haarföhn dus NIET verfstripper.Niet op 1 plek blijven en dan niet rukken aan portier, maar eerst duwen tegenaan, anders ben je rubbers rondom kwijt doordat je ze kapot trekt.Zijn duur.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.