Swift Sport 2008 problemen met schakelen
#1
Hallo allemaal,

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een prachtige Swift Sport uit 2008. Nu heeft de auto alleen een beetje moeite met schakelen. Van 4 naar 2 en van 3 naar 1 gaat bijna niet. Het lukt alleen als ik per versnelling terug schakel, dus van 4 naar 3 naar 2 of van 3 naar 2 naar 1. Kennen jullie dit probleem?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen! Alvast bedankt Smile
Reply

#2
Ja dat is een Suzuki kwaaltje, altijd met beleid schakelen van 3 naar 2 bv, en vanuit 3 naar 1 is ook geen goed idee, altijd met beleid schakelen vooral als de motor nog koud is.Van 5 naar 3 terugschakelen gaat zonder problemen bij mij tenminste.Mocht iemand daar nog iets aan toe te voegen heeft....of mij te verbeteren. Weet niet of dat nieuwe Suzuki's beter schakelen.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#3
Ik denk dat je bij 3 naar 1 al heel langzaam moet gaan... Dat de 1e versnelling daar wellicht tegen beveiligd is. In beide gevallen zou je eens kunnen proberen te rev-matchen dwz dat je na het verlaten van de hoge versnelling direct gas geeft om toeren re maken en tegelijker de koppeling intrapt en dan probeert in de lagere versnelling te komen.

Ik heb 9+ jaar net een swift sport gereden maar die schakelde altijd perfect zover ik herinner. 4 naar 2 deed ik ook wel eens. Dit is niet ideaal voor de synchromeshringen in de bak maar het moet kunnen.
39



Reply

#4
Thanks voor de reacties!

De dealer gaat er toch even naar laten kijken, want ik moet soms vechten om hem in zijn 1 te krijgen, maakt niet uit of ik uit een andere versnelling kom of vanuit neutraal. Er is mee te leven, maar het is soms wel is lullig als je voor een stoplicht staat en erachter komt dat je of in de derde versnelling zit of helemaal niet in een versnelling. Rijd zo langzaam weg voor zo'n snelle bak haha.
Reply

#5
Nieuwe olie erin, 75w-80 GL3+ van Liqui Moly
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.