Alto 2014, scheurtjes binnenzijde voorlampen
#1
Goedendag allemaal,

Wij hebben een Suzuki Alto uit 2014.
Vanmiddag heb ik hem even helemaal schoongemaakt, maar schrok bij het zien van de kappen van de voorlampen. Aan beide zijden heeft hij allemaal kleine scheurtjes aan de binnenzijde van de kap. Zo lijkt het in ieder geval. Aan de buitenzijde voel je niks. Zie de foto: https://www.mupload.nl/img/ipn1t0b9f6.jpg

Heeft iemand dit ook gehad? Ik kan er namelijk niks over vinden op internet. Ik vind het zonde zoals het er nu uitziet. Alvast bedankt!!
Reply

#2
Nog nooit meegemaakt bij mijn auto, is het aan beide koplampen of alleen aan de ene kant? Lijkt alsof het poreus is geraakt van binnenuit of dat het onder teveel spanning is gaan staan. Heel raar, hoe lang heb je de auto ?Ben bang dat enige dat erop zit in dit geval is ze te vervangen, door die van de sloop. Anders even naar dealer of het niet een produktiefout is.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#3
(12-09-2020, 23:20)Leibniz Wrote: Nog nooit meegemaakt bij mijn auto, is het aan beide koplampen of alleen aan de ene kant? Lijkt alsof het poreus is geraakt van binnenuit of dat het onder teveel spanning is gaan staan. Heel raar, hoe lang heb je de auto ?Ben bang dat enige dat erop zit in dit geval is ze te vervangen, door die van de sloop. Anders even naar dealer of het niet een produktiefout is.

Bedankt voor de reactie, auto hebben we nu 2 jaar. Net 10.000 mee gereden. Staat nu pas op 44.000 km
We zullen contact opnemen met de dealer. Daar ook gekocht. Ben benieuwf
Reply

#4
Het zou kunnen zijn, dat de koplampen een keer gepolijst zijn door een onkundig persoon...toen ik met polijsten begon een aantal jaar geleden, heb ik dat ook als resultaat gehad na overijverig polijsten.
Komt door te warm polijsten, door de opgebouwde wrijving wordt het koplamp"glas" te warm met barstjes tot gevolg.

Enige oplossing is nieuwe units plaatsen.
Slow is Wise, Fast is Nice!!!
Reply

#5
Er is wel degelijk iets over te vinden,blijkbaar toch niet goed gezocht? https://my350z.com/forum/maintenance-and...racks.html en https://www.civicforums.com/forums/171-g...ights.html.
Het kan zijn door hitte van de lampen binnenin en dat lijkt me het waarschijnlijkste maar ook bepaalde shampoos of reinigers. Mij lijkt het echt eerder dat het komt door hitte binnenin de koplampen zelf. Het warme weer kan ook rol gespeeld hebben en er zitten flinke reflectoren die warmte terugkaatsen naar binnenkant in een bepaalde hoek. Ben geen expert, maar puur brainstormen van mijn kant. Als iemand een betere uitleg heeft, graag, ben er namelijk heel benieuwd naar hoe dat kan.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.