Suzuki Liana Hatchback 1.6i RH416 benzine laadt accu niet.
#1
Beste allen,

Ik heb een probleem met de auto van mijn dochter een Suzuki Liana 1.6i RH416 benzine,de dynamo laadt de accu niet meer bij.

Er zit nu een nieuwe dynamo ingebouwd en een nieuwe accu , echter de accu wordt niet bijgeladen, de spanning gemeten bij de accu met draaiende motor is 11,3 volt.
Ik heb opnieuw de dynamo uitgebouwd en door een dynamo bedrijf laten testen ,op de testbank gaf de dynamo 13,9 volt dat is oke volgens het bedrijf,de accu ook laten testen deze was ook oke.
Ik weet nu niet meer waar te zoeken,is er nog ergens een zekering in combinatie met het opladen ?
Er loopt ook nog een dikke draad van af de dynamo naar de + van de accu denk ik ,deze is ook doorgemeten ,alleen de stekker die in de dynamo gaat is nog niet getest aangezien ik niet weet waar die voor dient.(misschien naar het oplaad lampje in het dashboard)

Ik hoop dat iemand mij kan helpen,aangezien mijn dochter de auto heel hard nodig heeft,alvast bedankt voor de te nemen moeite.

Groetjes,

Charlie
Reply

#2
Hoe is de toestand van de multiriem, staat die goed strak? https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-re...len/dynamo en http://www.autogeschiedenis.nl/auto-tips...pot-is.htm en https://www.autoweek.nl/forum/read.php?7,5754393. Kabels van en naar de accu vanaf de dynamo kan je doormeten of die nog goed is met multimeter. Je kan ook kijken of de massakabel goed zit en goed massa maakt is de - kabel.Controleer eerst maar eens of de multiriem goed is, niet slap of haarscheurtjes heeft,versleten is.

Alle stekkers eventueel met contactspray of teflonspray inspuiten die op of aan dynamo zitten.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.