Santana SJ410 kop gezocht
#1
Beste mensen,

De Santana die we laatst op de veiling hadden gewonnen heeft tijdens de eerste grote rit een vastgelopen nokkenas. Er was geen enkele indicatie dat er iets mis was met de oliedruk en ik vermoed dan ook dat het auto'tje veel te lang heeft stilgestaan bij de restaurateur in Italiƫ. Daar is helaas niets over bekend. Nu heeft dit de doorslag gegeven en is besloten het motortje geheel (waarschijnlijk opnieuw) te reviseren.

We hebben hiervoor een nieuwe gebruikte cilinderkop nodig. Kan iemand ons hieraan helpen? Heeft iemand misschien tips waar te zoeken?

Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

Met vriendelijke groet,

Vincent
Reply

#2
Er zijn een paar webshops voor 4x4 suzukies zoals suzisparts.nl. Anders op de 4x4 forums in NL/BE?
39



Reply

#3
Kijk ook eens op ebay, ebay.de,ebay.uk> motor heeft in verschillende Suzuki's gezeten. Als je een goede motor op de kop kan tikken scheelt dat vast wel.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#4
Bedankt voor de tips! In onze SJ410 zit dus een motor van 1 liter. Wel een vijfbak. Kan iemand vertellen of dat klopt, iemand zegt dat die combinatie niet origineel is.
Reply

#5
Ja dat is een 4 bak origineel. Wellicht dat de samurai 5 bak er op zit.
39



Reply

#6
Je zou eens kunnen overwegen om een modernere motor in te lepelen, uit een Jimny bv, een 1.3 Houd me ten goede weet niet of dat mogelijk is, zit wat te brainstormen, niets is onmogelijk, of het financieel haalbaar is iets anders.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.