Horror Swift
#1
Goedemorgen,

Wij hebben een Suzuki Swift van 2006 (125000km) met gerobotoriseerde 5 versnellingsbak.
Kort na aankoop bleek de condensor van de airco lek, dus zelf een nieuwe condensor en omdat ik toch al bezig was gelijk een nieuwe radiator gemonteerd, dus airco en koeling waren weer top.
Ruim een jaar later met een lege akku gestrand, de alternaor bleek defekt, deze door een ruilalternator vervangen, een crime om die te vervangen, de aandrijfas moest eruit, ook deze alternator bleek niet te laden, dus de alternator er weer onder uit. Gelijk twee nieuwe riemen gemonteerd. Een tijdje probleemloos gereden. Maar van tijd tot tijd moet er een nieuwe riem in omdat deze omnoemelijk begint te piepen dat is een euvel wat blijkbaar ook niemand onder controle blijkt te krijgen, het is altijd maar tijdelijk.Toen begon de automaat met horten en stoten op te trekken, ik dus naar een Suzuki dealer, de automaat opnieuw in laten leren, dat heeft een half jaar geholpen, toen weer hetzelfde euvel, weer naar een Suzuki dealer en weer laten inleren. Na wee een half jaar hetzelfde, heb ze nu gevraagd om eens goed naar het probledm te kijken. Bilijkbaar was de automaat niet meer in te leren. De dealer heeft de importeur opgebeld en die zei dat de versnellingsbak eraf moest en dan zou men verder kijken, de koppeling werd vervangen die al aardig op was ( na 125000 km?), na motage was het probleem nog erger, toen zei men de actuator is de schuldige, deze vervangen maar die bleek niet de schuldige, dus de bak er weer af, weer contact opgenomen met de importeur. Het kon of te wel in de ECU zitten of de vernellingsbak zelf, daar de ECU goedkoper was werd bdeze vervangen en deze bleek uiteindelijk de schuldige maar alles bij elkaar 2000 Euro verder (is de auto eigenlijk niet meer waard), maar probeer voor 2000 Euro een kleine auto met autmaat in dezelfde goede toestand te vinden. De wagen schakelt nu weer als een zonnetje, hopelijk houd hij het nu een paar jaar zonder problemen vol.

Groetjes,
Rob
Reply

#2
Hoi Rob,

lijkt mij allemaal nog wel mee te vallen. Problemen met de bak zijn natuurlijk niet leuk, maar je kan altijd een beetje pech hebben. Ben maar blij dat de bodem nog niet is weggeroest zoals bij de oudere modellen swift standaard gebeurde. Dat is pas echte horror Smile
Reply

#3
Voor je het weet heb je een flintstone auto en ingebouwde airco, die je eerst niet had.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.