EGR klep reinigen
#1
Weet iemand wellicht een ,how to do, filmpje hoe je de EGR klep van een SX4 benzine 1.6 uit 2006 moet reinigen? Ik vind geen goed filmpje in ieder geval.
Dank
Reply

#2
https://www.youtube.com/watch?v=ImoV1gan3cE remmenreiniger kan je kopen bij o.a Action
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#3
Hoi Leibniz. Bedankt. Deze had ik ook gezien. Weet jij uit ervaring of ik de gasklep na demontage weer opnieuw moet in leren of kan ik deze ook reinigen zonder te demonteren?
Waar zit die eigenlijk bij een M16a?
Thanks!
Reply

#4
Ik weet niet of je die moet inleren, zo gecompliceerd is/was Suzuki niet, iig niet als VAG waar je vr elke scheet een computer voor aan moet sluiten. En ja je zult hem los moeten koppelen werkt toch beter ook om te voorkomen dat je rotzooi toch binnenkrijgt, Hij ziet er zo uit zit aan de linkerkant van de motor kijk naar de stekker zoals op de foto's , je kan hem niet missen, kan best op ontoegankelijke plek zitten : https://www.lelong.com.my/suzuki-swift-l...Sale-P.htm Hier van een Vitara uit 2006 : https://motogurumag.com/image/GWbxlx/, zal niet veel verschillen denk ik met de SX4, vaak worden zelfde onderdelen op verschillende modellen gebruikt en in andere merken.

P.S heb je hem particulier gekocht of bij een garage?Heb toch gevoel dat je iets gekocht hebt waarvan je niet weet wat je gekocht hebt en hoe op te lossen.Er is ook vast ergens een service manual te vinden op het net.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#5
Gekocht bij een handelaar zonder garantie. Keurige auto verder maar idd wel dit probleempje. Waarschijnlijk daarom bij de handelaar beland.
Dus....ga proberen het zelf op te lossen maar geen directe haast. Er is goed mee te rijden.
Als ik op de gedemonteerde klep kijk moet deze zelf nog verder uit elkaar gedraaid worden?
De tweede link die je hebt meegestuurd stuurt me trouwens naar een pagina...?
Reply

#6
Tweede was een foto van een vitara uit 2006 met EGR klep hoe die eruitzag, zo zal ook die bij sx4 eruitzien van die leeftijd en later.Heeft de SX4 een ketting of distributieriem? Het ziet er zo uit wat je moet schoonmaken: https://onea-ebay-images.s3.amazonaws.co...R00271.jpg
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#7
Wederom dank voor alle hulp. Het betreft een benzine uit 2006. Deze hebben toch allemaal een ketting?
Dit krijg ik te zien: https://motogurumag.com/image/GWbxlx/,
Kunnen we geen foto's plaatsen op dit forum? Of zie ik iets over het hoofd?
Groet
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.