Koen's Suzuki ignis sport '04 -- update 05-10 TE KOOP €3000
#1
Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Koen, 21 jaar en eigenaar van een rode ignis sport uit 2004.

Bij aankoop zat er een set 17" OZ velgen onder, waren de achterruiten getint, de B stijlen mat zwart gemaakt dmv folie en zit er een nieuwe sport demper op van de suzuki dealer. Daarnaast heb ik ook nog een set winterbanden met de originele Enkei velgen, deze moeten alleen nog gespoten worden.(waarschijnlijk mat zwart)

Nu eerst maar eens wat foto's
[Image: 20160512_132440.jpg]
[Image: 20160512_132447.jpg]
[Image: 20160512_132504.jpg]
[Image: 20160512_135057.jpg]


To-Do
-dashboard speakers vervangen, de originele zijn bagger.
-raamrubbers soepel makent
-gordelmechanisme smeren
-piepend koppelingspedaal smeren, deze piept afentoe bij intrappen
-nieuwe pook/pookhoes, de cijfers op de originele leren pook zijn versleten
-kofferbak isoleren, dit is gewoon kaal plaatwerk. Ik denk dat als ik hier dempend materiaal overheen zet de auto wat stiller word, vooral tijdens snelwegritten.
-Nieuwe matten set met rood stiksel
-Ledjes voor de interieur verlichting halen
-Op zijn tijd misschien een keer wat rode siliconen slangen in het motorruim plaatsen.
-Originele velgen winter-klaar maken
-Nieuwe antenne halen
-heldere zijknipperlichten monteren.(Waar koop ik deze?)
Reply

#2
De 4x50w is piekvermogen. Je radio geef per kanaal misschien 18w continu vermogen. Stel je hangt hier 70w rms speakers aan zullen ze niet harder gaan dan een setje 35w rms, alleen maar meer vervorming. Als je zonder versterkers gaat werken zou ik speakers zoeken met een laag wattage en hoge efficiëntie.
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#3
Welkom !
Reply

#4
Welkom Koen. De ignis sport... leuk wagentje! ben benieuwd wat je er allemaal van gaat maken.
Es Aa Drie Één Nul
Reply

#5
Afgelopen week een beetje bezig geweest aan de auto
-Nieuw setje frontspeakers geplaatst. Heb er nu een setje Gladen mc100 in zitten, maar deze worden volgende week nog vervangen door een setje hertz dcx 100. De tweeter van de gladen is net te hoog voor het dashboardrooster.
-raamrubbers zijn ingespoten met siliconenspray, zijn nu weer soepel.
-Gordels en gordelgeleider schoongemaakt en daarna de gordels ingespoten met cockpitspray. Ze lopen nu beide weer vlot terug.
-Auto van binnen helemaal schoongemaakt, bekleding, dashboard, etc.

Wat me op dit moment niet bevalt is de ligging van de aanzuigslang van de luchtfilter, deze ligt recht voor de rechterkoplamp, dus die zal weinig koude lucht vangen. Ook zit de luchtfilter en slang veelal vast met tyrips wat ik er slecht uit vind zien, deze wil ik nog gaan vervangen door fatsoenlijke slangenklemmen.
Suggesties voor een nieuwe ligging en bevestiging van de slang zijn welkom.

Wat vragen voor nu:
-Het ontvangst van de antenne die er op dit moment op zit is slecht. Wanneer ik de antenne vast pak wordt het signaal beter. Heb er ook even de antenne van een skoda fabia opgezet, hiermee wordt het een stuk beter, maar stoort het tijdens het rijden toch nog steeds een beetje. Het vreemde is echter dat als ik mijn antenne op de skoda fabia zet, deze nogsteeds perfect ontvangst heeft. waar zou hem dit in kunnen zitten?

-Hoe kan ik die irritante piep uit krijgen als mijn sleutel in het contact zit en de deur aan de bestuurderszijde open staat? Dit is anders als bij een swift, stekkertje aan het contact schakelt dit niet uit, ook de witte stekker onder de richtingaanwijzer heeft geen invloed.

-waar kan ik een setje heldere zijknipperlichten kopen? kan ze nergens vinden, heb al op autostyle en winparts gekeken..
Reply

#6
De auto en de motorruimte zien er netjes uit hoor! inderdaad nog even de kleine dingentjes aanpakken zoals je zelf noemt en dan heb je een strakke bak! Biggrin
Reply

#7
Isolatie aanbrengen? Kunt beter alles achter de voorstoelen eruit gooien. Wordt je autotje lekker vlot van. En ook je dakhemel verwijderen. Dat is hoog gewicht en dat heb je niet nodig in bochten. 37
Reply

#8
Zijn die zijknippers niet dezelfe als een Baleno?
"Gewoon, omdat het kan"
Reply

#9
Witte zijknippers zijn te krijgen via ebay in Dld, alleen verzendkosten zijn hoger als de kosten vr knippers. Hier kan je eens kijken http://www.ebay.de/sch/Suzuki-Blinker-zu...939/i.html

http://www.ebay.de/itm/TYC-Blinker-Seite...SwYmZXLW93

http://www.ebay.de/itm/BLINKLEUCHTE-PASS...SwcL5XMWUN

http://www.ebay.de/itm/Blinker-Seitenbli...SwQNRXLLLg

http://www.ebay.de/itm/TYC-Blinker-Seite...Swve5XNzBr
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#10
(13-05-2016, 22:03)robin_swiftsensation Wrote: Isolatie aanbrengen? Kunt beter alles achter de voorstoelen eruit gooien. Wordt je autotje lekker vlot van. En ook je dakhemel verwijderen. Dat is hoog gewicht en dat heb je niet nodig in bochten. 37

Nou ik vind het toch handiger om die er in te laten zitten aangezien er toch wel eens wat meer mensen mee moeten Wink

(13-05-2016, 22:09)ber_i Wrote: Zijn die zijknippers niet dezelfe als een Baleno?

Ik ben er gisteren via het engelse forum achtergekomen dat de knippers van de Wagon R overeenkomen met de ignis, van de Baleno weet ik het niet.

(14-05-2016, 18:42)Leibniz Wrote: Witte zijknippers zijn te krijgen via ebay in Dld, alleen verzendkosten zijn hoger als de kosten vr knippers. Hier kan je eens kijken http://www.ebay.de/sch/Suzuki-Blinker-zu...939/i.html

http://www.ebay.de/itm/TYC-Blinker-Seite...SwYmZXLW93

http://www.ebay.de/itm/BLINKLEUCHTE-PASS...SwcL5XMWUN

http://www.ebay.de/itm/Blinker-Seitenbli...SwQNRXLLLg

http://www.ebay.de/itm/TYC-Blinker-Seite...Swve5XNzBr

Dank voor de links naar ebay! Ben er zoals gezegd net achter dat de Wagon R knippers ook passen op de ignis, en die heb ik op winparts of autostyle voorbij zien komen, dus dat scheelt weer in de verzendkosten.
Reply

#11
Inmiddels is de ignis alweer 2 maanden in mijn bezit en stelt tot nog toe niet teleur. Rijd heerlijk, super strak in de bochten en blijft gewoon een lekker vlot wagentje. wel tank ik alleen maar BP ultimate zoals voorgeschreven wordt door suzuki, omdat de motor hier een stuk rustiger op loopt naar mijn mening, vooral op 95 vind ik hem erg onrustig in zijn stationair. verbruik is ook zeker niet verkeerd gezien het vermogen van de auto, met de nodige snelweg kilometers zit ik rond de 1 op 14, maak ik wat meer korte ritjes zakt dit terug naar een goeie 1 op 12

Ik ben me op dit moment aan het verdiepen in de detailing wereld. Tijdje geleden de auto met de hand in de was gezet. Helaas geen foto's in de volle zon, het was al wat later, maardit was het resultaat.
[Image: 20160610_180056.jpg]
[Image: 20160610_180040.jpg]
[Image: 20160610_180156.jpg]
Ziet er best prima uit zo, maar ik wil binnenkort wel eens een volledige detail behandeling uitvoeren (clayen, polijsten, waxen)om de aanwezige swirls en dergelijke te verwijderen. Vergt alleen wel een flinke investering in een keer wat betreft polijstmachine en toebehoren dus nog maar eens kijken hoe ik dat ga aanpakken. Hier toevallig leden die thuis zijn in de detailing wereld?

Vandaag ook weer druk bezig geweest, de uitlaat was nodig aan een poetsbeurt toe, deze was helemaal zwart van binnen. Eerst goed schoongemaakt met APC, daarna met staalwol #0000 en chromepoets van Sonax ingepoetst en het hele zooitje opgepoest met een microvezel doek.Beetje beslagen van binnen alweer van het rijden, maar de foto spreekt voor zich.
[Image: 20160709_195034.jpg]

De vorige eigenaar had een universele Cold-air intake gemonteerd, echter na rondvragen op het engelse forum toch de standaard filter teruggeplaatst omdat deze echt goed afgesteld is op de motor en bijna iedere andere aftermarket filter een verslechtering is voor wat betreft prestaties. Behalve de officiële van monstersport maar goed om daar nou weer €300-350 voor neer te leggen gaat me ook weer wat ver.
[Image: 20160709_194954.jpg]
Reply

#12
Ziet er echt heel leuk uit je Igny, ben normaalgeen fan van rood vanwege de verkleuring onder UV. Ik heb een Makita polijstmachine gekocht via MP vr 70 euro paar jaar geleden, Maar je kunt ook een haakseslijper kopen met regelbare toerental doet hetzelfde.Bij mij zat er een hele kit bij. Jammer dat die van mij zoveel deukjes heeft opgelopen door debielen die hun autoportieren zomaar opengooien. Mocht iemand een goed en niet al te duur adresje hebben om deuken uit portieren een beetje te halen? Zit zelf Roosendaal tot 50 km rondom.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#13
Mooi rood geworden, Koen. Prachtig resultaat ! Maar idd wel bijhouden, anders krijg je zo weer vlekken er in; ik spreek uit ervaring.
Reply

#14
Mooi gepoetst! Ik ga binnekort ook swirlmarks verwijderen, ga hiervoor scholl s40 gebruiken.
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#15
Netjes 39
Reply

#16
(09-07-2016, 20:57)Leibniz Wrote: Ziet er echt heel leuk uit je Igny, ben normaalgeen fan van rood vanwege de verkleuring onder UV. Ik heb een Makita polijstmachine gekocht via MP vr 70 euro paar jaar geleden, Maar je kunt ook een haakseslijper kopen met regelbare toerental doet hetzelfde.Bij mij zat er een hele kit bij. Jammer dat die van mij zoveel deukjes heeft opgelopen door debielen die hun autoportieren zomaar opengooien. Mocht iemand een goed en niet al te duur adresje hebben om deuken uit portieren een beetje te halen? Zit zelf Roosendaal tot 50 km rondom.
(10-07-2016, 09:59)cabrio_rob Wrote: Mooi rood geworden, Koen. Prachtig resultaat ! Maar idd wel bijhouden, anders krijg je zo weer vlekken er in; ik spreek uit ervaring.
Moet zeggen dat de auto bij aankoop ook al weinig tot geen uv verkleuring vertoonde, ik zie maar weinig rode auto van deze leeftijd die er nog zo netjes bij staan.

(10-07-2016, 10:10)swift16vrules Wrote: Mooi gepoetst! Ik ga binnekort ook swirlmarks verwijderen, ga hiervoor scholl s40 gebruiken.
Ga je dat met de hand aanbrengen of met een machine?
Ik heb op diverse fora gelezen dat swirls eigenlijk bijna niet met de hand eruit gepoetst kunnen worden maar ben niet bekend met het merk dat je noemt.
Reply

#17
Ga t eerst handmatig proberen, heb wel een machine voor als het niet lukt39
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#18
Na een veel te korte periode moet ik helaas al afscheid nemen van mijn Ignis Sport. Ik moet onverwachts veel meer kilometers gaan maken waardoor ik over moet naar een diesel.
Het liefst zie ik de ignis natuurlijk naar een clubgenoot gaan. Bij interesse graag een mailtje of belletje, de prijs komen we wel over uit. Link naar MP advertentie:
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzuk...=lr&pos=13
Reply

#19
Linkje werkt niet.
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#20
Ik neem aan dat dit hem is: http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzuk...=lr&pos=12
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.