Swift 1.3 Special 2002 & Geo Metro 1.0 LSi
#1
Even voorstellen: Ik ben Devin, 18 jaar en ik woon in Brabant. Ik studeer technisch specialist personenauto's in Den Bosch. Ik ben nu sinds precies één week in het bezit van een prachtige Suzuki Swift 1.3 Special uit 2002 met ~84 dkm op de teller.

To-do lijst:
- 3,5 cm verlaging Apex veren
- Side skirts
- Blauwe schakelaar en teller verlichting
- Bodem schoonmaken evt. opnieuw in de tectyl
- Lakschade bijwerken
- Andere einddemper of opzetstukje
- Remmen schoonmaken
- Remtrommels zwart maken
- Remklauwen zwart of blauw maken
- Luchthoorn monteren

(03-01)
Doorzichtige knipperlichten voor langs de koplampen zijn binnen, besteld bij artaparts. Ik heb vandaag ook doorzichtige knipperlicht glaasjes voor in de voorschermen besteld. Volgend weekend wil ik de speakers achterin in gaan bouwen, ik heb deze op het oog http://www.coolsound.nl/pioneer-ts-g1721...ers/P43410 (lekker goedkoop, zolang er maar geluid uit komt). De beloofde foto's komen volgende week als ik alles weer dicht heb gebouwd Smile Ook zit ik nu rond te kijken voor een mk4 grill

(04-01)
Vandaag de ruimtes achter de zijpanelen bij de achterbank netjes geisoleerd ter voorbereiding om speakers in te bouwen. http://www.suzukiclubnederland.nl/forum/...?tid=25793 Kan iemand mij helpen met deze vraag?
[Image: WKRbvNo.jpg]

(05-01)
10 cm voor in het dashboard vandaag via de post aangekomen, en direct gemonteerd. Ik vind deze nieuwe speakertjes van Pioneer (TS-G1023i) toch echt wel beter klinken dan de originele 39

(09-01)
Vandaag eindelijk foto's gemaakt voor jullie! Dit is exact zoals ik hem kocht, behalve dat "suzuki" en "swift" al van de achterklep zijn verwijderd. Mijn excuses voor de niet-zo-geweldige kwaliteit, tja het blijft toch maar een telefoon waar je foto's mee maakt. 34
[Image: cZrJKIZ.jpg]
[Image: w0CUZ63.jpg]
[Image: g48qqK7.jpg]
[Image: YnE7aRx.jpg]

Meteen daarna de knipperlichten langs de koplampen vervangen door witte, ziet er toch een stuk beter uit vind ik zelf. (hier zie je wel goed dat het nog niet is gepoetst)
[Image: dbyjPpd.jpg]

(11-01)
Speakers ingebouwd met 12mm MDF, noppenfoam en wat schuim om de ruimte op te vullen. Deze speakers zitten er nu in: http://www.coolsound.nl/pioneer-ts-g1721...ers/P43410 .
[Image: DltU6RT.jpg]

Meer foto's hierrrrr: http://imgur.com/a/rYi3Q Want anders kwam het hier iets te vol te staan met foto's Biggrin
Ik ben zeer tevreden over het resultaat, zowel qua geluid als hoe het overal netjes in paste. (En ja dat is een 14cm gatenboor 45 )

(17-02)
Het is weer vakantie, dus tijd om te beunen! De kofferruimte volgestopt met isolatie, scheelt in mijn beleving in het geluid van de uitlaat. Onder de originele motorkap isolatie ook nog wat geplakt. Meteen maar even bougies gecontroleerd, en 1,2mm elektrodenafstand was me toch iets teveel dus 4 nieuwe bougies er in gedraaid Smile

(28-02)
Naar de sloperij geweest, helaas nog geen mk4 grill gevonden. Maar wel mooi instaplijsten! [Image: V22QU8tl.jpg]

(14-03)
Het tweede uitstapje naar de sloperij, dit keer naar Veghel op aanraden van Remytjuh1994. Ik heb daar een donkerblauwe mk4 grill kunnen scoren, foto's volgen later nog. Ook heb ik de achterbumper eraf gehaald, alle roest verwijderd en gelakt+in de tectyl gezet.
[Image: rm7vFv2.png]
Reply

#2
ha welkom! ben zelf bijna 20 en heb ook een swift special uit 2002! niet helemaal meer standaard maargoed. verder nog plannen ermee?
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#3
(27-12-2014, 20:07)swift16vrules Wrote: ha welkom! ben zelf bijna 20 en heb ook een swift special uit 2002! niet helemaal meer standaard maargoed. verder nog plannen ermee?

Dankje! En wat heb jij er dan allemaal aan getsjoent en gepimpt? Ik denk erover om hem later nog te verlagen en een andere einddemper eronder te doen, en als het mogelijk is ook nog tunen. Verder heb ik de achterkant al embleemloos en weet ik nog niet wat ik met die standaard grill aan moet.
[Image: rm7vFv2.png]
Reply

#4
kijk eens in mn wie is wie, ik heb er een mk4 grille in gestopt. zwart gespoten, zwart aluminium ruitjes gaas erachter en klaar.
verder (had) ik -geblindeerde ramen
-3,5cm verlaagd
-gti sideskirts
-geupgrade audio
-gecleande achterklep
-japstyle einddemper.(filmpje met een link naar het geluid is ook te vinden in mijn wie is wie)
-raamspoilers
-setje 15inch witte velgen met 195/45/15banden.

plannen:
ramen donkerder maken, witte knippers voor, schroefsetje monteren, bumperlip monteren. dan is die wel redelijk af.
ook wil ik mijn plastic gedeelte van de mk5 metallic zwart spuiten, best benieuwd of dat mooi word.

hoop dat je hiermee wat ideeën heb opgedaan!
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#5
Welkom Devin Wink !
Parkeren is één vak. Geen 2 vakken.
Reply

#6
Die grille staat inderdaad veel mooier dan de mk5 versie. Merk je veel verschil qua rijgedrag als je de auto verlaagd? En heb jij ook speakers aan de zijkant van de achterbank ingebouwd? Die witte knippers voor is denk ik toch wel een must want dit ziet er vrij ouderwets uit. Bedankt voor de ideeën!
[Image: rm7vFv2.png]
Reply

#7
ik heb de auto gekocht met de verlaging er al onder. maar ja het verlagen schijnt een gigantische verbetering te zijn.
heb er apex veren onder liggen en die schijnen de meest comfortabele te zijn. dannog word je comfort wel drastisch minder.

standaard zijn swifts net monstertrucks Drewl
en ja bij de achterbank zitten er ook sony speakers in.
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#8
Nou toen ik mijn swift voor het eerst zag dacht ik dat ie verhoogd was.
En als ik comfort wil koop ik wel een luxe auto Tongue

Heb jij die speakers zelf ingebouwd? Zoja, hoe heb je dat precies gedaan. Want ik vraag me ook af hoe ik de achterbank eruit kan halen.
[Image: rm7vFv2.png]
Reply

#9
http://www.suzukiclubnederland.nl/forum/...?tid=19055 de zoekknop is je grootste vriend.
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#10
Ja ik had dat al gelezen, maar ik kan er niet uit opmaken of dat ook voor een mk5 geldt of dat dit bij mk2 t/m mk5 hetzelfde is. Morgen toch eens de tijd nemen om de achterbank eruit te halen Tongue
[Image: rm7vFv2.png]
Reply

#11
een mk3 interieur past in een mk5 dus dit zal niet heel veel anders zijn.
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#12
Achterbank eruit halen doe je als volgt:
eerst 2 schroeven links en rechts achter de rugleuning, dan kun je de rug leuningen loshalen door ze naar buiten te trekken, met een tik met passend geweld schieten ze dan los.
Dan zie je nog 2 schroeven zitten aan het zitgedeelte links en rechts. En dan kun je de zitting er ook zo uit pakken.

Dan moet je de panelen nog loshalen om er speakers te kunnen plaatsen. Kwestie van stapgewijs alle zichtbare drukknopjes en schroefjes los te draaien. Wijst zichzelf.
Parkeren is één vak. Geen 2 vakken.
Reply

#13
Tss je hebt de hele 'mk4 grille club' al op je nek zie ik :p ik heb t juist andersom gedaan, mk4 grille vervangen voor n mk5 grille haha!
Ik weet niet wat voor kleur je wagen is maar op een donmere auto staan donkere zijknippers ook erg goed! Verlagen verbetert je wegligging ENORM maar je levert er wel comfort op in natuurlijk.. Al moet ik zeggen dat n standaart swift wel echt aanvoelt als een roeiboot voor op de weg haha!
De maximale serverbelasting is bereikt. Probeer het later opnieuw.
Reply

#14
maak daar maar olietanker van...
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#15
Maar Skooij, heb jij dan niet het probleem met de mk5 dat dat zwarte plastic zo lelijk gaat verkleuren? En ik vind het embleem in de grill nou ook niet echt fantastisch.

En Jordi, bedankt voor de aanwijzingen Tongue ik neem aan dat ik eerst die grijze bekleding op de achterkant los moet maken?
[Image: rm7vFv2.png]
Reply

#16
Ja alleen van de vloer in je kofferruimte. En dan kun je t met leuning en al eruithalen.
Parkeren is één vak. Geen 2 vakken.
Reply

#17
Keertje overspuiten doet wonderen Smile
Ieder zijn meug natuurlijk! Maar ik krijg zo langzamerhand het gevoel alsof ik de enige ben hier die de mk5 grille mooi vind haha Tongue
Ben nog steeds wel benieuwd naar hoe hij er nu bij staat! Wanneer komen de foto's? 42
De maximale serverbelasting is bereikt. Probeer het later opnieuw.
Reply

#18
Ja ja, de foto's komen zodra de sneeuw een beetje weg is. Maar vandaag eerst de achterbank eruit halen devil

En spuit jij dat over met gewoon matzwart of glans? Maar dan zit er nog dat glimmend embleem...
[Image: rm7vFv2.png]
Reply

#19
ik wil mijn mk5 grille binnekort glimmend zwart maken. kijken of ik het embleem eraf kan trekken en anders heel goed opschuren, plastic primer, lak, blanke lak. klaaaarrr
[Image: 6vqu.jpg]
Reply

#20
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het resultaat daarvan, laat je iets weten als je er mee klaar bent?
[Image: rm7vFv2.png]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.