Remy's Justy 1.3 16V & Baleno Estate 1.6
Remy ik neem dat je die op je Subaru gaat zetten de projectorlampen, vraag me af of dat in mijn Baleno kan, want lampen zijn helder daar niet van. Weet alleen niet wat ik moet verwachten van projectorsetjes van bv Aliexpress qua grootte en pasvorm.en kwaliteit. Ik neig om hier 250 euro uit te geven, alleen dat is nog geen garantie gezien ik met Pilot een keer een ballast stuk had na 2 maanden en nu hid module. 11 jaar terug 220 euro betaald, dus prijs is geen garantie voor kwaliteit
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

(27-08-2017, 22:43)Leibniz Wrote: Remy ik neem dat je die op je Subaru gaat zetten de projectorlampen, vraag me af of dat in mijn Baleno kan, want lampen zijn helder daar niet van. Weet alleen niet wat ik moet verwachten van projectorsetjes van bv Aliexpress qua grootte en pasvorm.en kwaliteit. Ik neig om hier 250 euro uit te geven, alleen dat is nog geen garantie gezien ik met Pilot een keer een ballast stuk had na 2 maanden en nu hid module. 11 jaar terug 220 euro betaald, dus prijs is geen garantie voor kwaliteit

De projectorlampen zitten inderdaad in de Subaru, met projectors van AliExpress voor €60. Lichtkwaliteit is gewoon goed voorlopig (rij er nu 2 maanden mee ongeveer), en lichtbeeld is nogsteeds kei strak. Ik zit er aan te denken om ze ook in de Baleno te gaan zetten, maar dat is een projectje voor de toekomst. Voorlopig staat de Baleno geschorst, want je kunt toch maar met één auto tegelijkertijd rijden!
Als iets niet gaat zoals ‘t moet, moet ‘t maar zoals het gaat.
Reply

In de tussentijd heb ik hier en daar weer wat versleuteld aan de Subaru.

De heldere koplampen met Xenon-projectors zitten erin, bovendekjes van de voor- en achterbumper zelf gespoten in mijn berging van 1,5mx2,0m en gemonteerd. Resultaat geeft weer een nette uitstraling.

[Image: 540.jpg]

[Image: 540.jpg]

Eindelijk het sportstuurtje gemonteerd wat ik nog had liggen van de vorige Swift.

[Image: 540.jpg]

Ik kwam onder de werkbank nog een vergeten spruitstuk + downpipe tegen van een Baleno 1.6, deze had ik ooit 2 jaar geleden op de sloop gehaald om passend te maken op mijn blokkie. Nou, daar was het dan nu eindelijk tijd voor. De reden hiervoor; in het standaard spruitstuk zitten scherpe bochten en een katalysatorelement, dit is uiteraard niet heel goed voor de flow.

[Image: 540.jpg]

Na wat pas, meet en laswerk hangt ie er netjes onder. Het resultaat geeft nóg meer herrie (bijna straightpiped, alleen nog een middendemper) en in combinatie met de sportnokkenas trekt ie nu heerlijk door vanaf stationair tot aan de red-line.

[Image: 540.jpg]

Verder zijn we voor de laatste keer dit seizoen weer naar de 'Ring gegaan om wat rondjes te doen en begin november begint het asfalt al aardig gladjes te worden met wat regen 37

https://youtu.be/M8w9I9RyybM?t=2m40s

Dat was m weer van de afgelopen 3 maanden ongeveer, nu weer lekker rustig aan gaan doen met de winter voor de boeg. (lekker sneeuwploegen met de AWD dus 43)
Als iets niet gaat zoals ‘t moet, moet ‘t maar zoals het gaat.
Reply

gaaf hoor. knap gedaan. (verder blijf ik de kleur wel mooi vinden en de mk3 achterkant)
39



Reply

Goed bezig geweest, Remy. En de MK3 achterkant is de mooiste achterkant van alle Swifts 39
Reply

Remy heb je een link naar de projectorset van AlieXpress?En zou je me tegen die tijd ermee kunnen helpen met lichtbeeld en fatsoenlijk erin krijgen?
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

Laatste tijd niet veel bijzonders gedaan, eind 2017 is de teller op 00000 gesprongen dus zit de eerste ton erop! Verder de trekhaak eronderuit gehaald, en gemonteerd onder de Justy van een maat van me.

Deze maand komt de APK eraan voor de Baleno, en er moet wat achterstallig onderhoud worden ingehaald. Afgelopen week spulletjes binnen gehad hiervoor, ruitenwisserarmen rondom geschuurd, zwart gespoten en nieuwe rubbertjes gemonteerd. Voor de APK moet nog hier en daar wat gedaan worden, gelukkig is het allemaal te overzien als je t zelf kunt doen! Smile
Als iets niet gaat zoals ‘t moet, moet ‘t maar zoals het gaat.
Reply

Zo, de Baleno was rijp voor de APK. Daar kwamen helaas meer dingen uit als verwacht, maarja je kunt niet alles hebben in het leven.

- CO te hoog
- Roest subframe achter
- Roest bodem links
- Lichtbeeld koplampen
- Remverschil achteras

Lekker aan de slag gegaan, gaatjes dichtgelast in de bodem en subframe.
Via Marktplaats aan een 2e hands katalysator gekomen en gemonteerd.
Achter zat een van de wielremcilinders vast, dus maar gelijk beiden vervangen.
Koplampjes opgepoetst als tijdelijke oplossing, maar ik wil dit nog op een betere manier gaan aanpakken.
Verder had het motorblok last van olielekkage op de bekende plekken, dit heb ik opgelost door een nieuwe kleppendekselpakking te plaatsen en het nokkenashuis los te halen, oude kitresten weghalen en opnieuw vastgekit.
Verder;
Nieuwe bougies
Luchtfilter
Olie en oliefilter

Binnenkort nog eens de distributieriem en waterpomp vervangen inclusief multiriemen, ik heb geen vervangingshistorie en wil het er liever niet op gokken. Spulletjes hiervoor al in huis, lekker alles besteld via Autodoc.

[Image: 540.jpg]

[Image: 540.jpg]

In de verdere toekomst nog iets doen aan het lelijke interieur

[Image: 540.jpg]
Als iets niet gaat zoals ‘t moet, moet ‘t maar zoals het gaat.
Reply

Remy, weet je of de achter subframe te krijgen is, aftermarket? Ben die niet tegengekomen namelijk. Koplampen polijsten en dan met UV-bestendige blanke lak gebruiken,er is speciale lak voor te krijgen bij een lakspecialist.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

Als je ze gaat spuiten met zo'n lak moet je ze niet polijsten maar schuren. Niet te fijn gaan met korrel. Laatste keer had ik zelf tot korrel 1200 geschuurd, maar denk dat het nog iets groffer zou kunnen. De lak moet ergens op kunnen hechten!
Reply

Als ik me niet vergis is 800 of 600 korrel,en idd niet helemaal polijsten.Ik was 7 euro of zo kwijt voor koplamp UV blanke lak
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

Hier en daar wat moeten knutselen de laatste tijd;

Vorige week ben ik een v-riem verloren van de Baleno waardoor de A/C en stuurbekrachtiging wegvielen. Oorzaak was een kapotte krukaspoelie, waardoor deze kantelde bij het starten met als gevolg dat de buitenste riem eraf floepte. Dezelfde avond eventjes bij Robin langs gereden voor een vervanger, hij had er 4 verschillende liggen dus er zal vast wel een goede tussen zitten. 37

[Image: 540.jpg]

Hier een foto van de oude, deze krukaspoelie heeft een rubber tussen de binnenste en buitenste ring zitten en deze is dus compleet losgeraakt.

Verder nog bezig geweest met de Justy, ik kwam op het "geniale" idee om mijn AWD Justy om te bouwen naar een RWD Justy. (Drift Swift devil)
Zo gezegd zo gedaan; voorste aandrijfassen weggehaald, buitenste homokineten in de fusees, aan de linkerkant het gat in de versnellingsbak dichtgemaakt met een blinde dop en in het achterdifferentieel de viscokoppeling vastgelast d.m.v. een pas gemaakt plaatje.

[Image: 540.jpg]

Nja, het hele zooitje terug in elkaar gezet en vervolgens is dit één dag meegegaan...
De las bij de binnenste huls heeft t begeven dus geen aandrijving meer.stupid
Poging II heb ik 2 parallelle sleuven geslepen horizontaal en verticaal in mijn pasplaatje en deze compleet vol gebakken. Dit werkt tot nu toe goed (half uurtje gereden) en ben benieuwd of dit het langer gaat uithouden. Hij kan nu in ieder geval driften vanuit stilstand op droog wegdek, dus project gelukt!
Als iets niet gaat zoals ‘t moet, moet ‘t maar zoals het gaat.
Reply

Lekker bezig!! Haha drift swift
Reply

(21-02-2018, 15:50)remytjuh1994 Wrote: ...
Binnenkort nog eens de distributieriem en waterpomp vervangen
...

Riem vervangen? Ohw wacht, je hebt een 1.6 stupid Waarom? Voor 0,- meer heb je een 1.8...

(21-02-2018, 17:33)Leibniz Wrote: Remy, weet je of de achter subframe te krijgen is, aftermarket? ...

Zijn er niet, wel nieuw SGP, ik had deze toen in een 2-componentenlak gespoten en na montage nog tectyl erover. Foto is nieuw vs oud:
[Image: 1k0.jpg]
Zit rond een 300,-
Reply

yellow parts verkoopt ook achter subframes, voor 250 oid.
Deze zijn echter voor een 1.3 bedoeld, deze missen de onhangpuntjes voor de stabilisator stang..
Geen idee of ze die van een 1.8 ook kunnen regelen
SGP is 390 ex btw.
Reply

Zoo, ff wat stof eraf blazen!

Er is deze zomer een Suzuki bij gekomen in t rijtje, ik heb namelijk mijn motorrijbewijs gehaald!

[Image: 540.jpg]

Dezelfde week deze fiets opgehaald, waar wat kleine dingetjes aan moesten gebeuren. Rijdt ondertussen als een trein, kan ik lekker t motorrijden onder de knie krijgen!

Verder nog wat nieuws over de Justy, na een paar weken rijden erachter gekomen dat de versnellingsbak het níet leuk vind om RWD te rijden. De lagers begonnen herrie te maken, dus heb m maar weer snel origineel gemaakt. Geluid is nu minder, er is mee te rijden, maar de versnellingsbak mag nu wel een keer gereviseerd worden stupid
Achja, weten we dat ook weer!


Verder nog aan t knutselen geweest aan de Baleno, we zijn ermee op vakantie geweest door Oost-Europa. Daarna heeft mn zusje m meegehad op vakantie en vervolgens mijn broer nog even, maar 10.000km verder binnen 2 maanden en geen centje pijn!
De koplampen begonnen er wel slechter uit te zien(had ze al gepoetst voor de laatste APK) maar ze begonnen alweer te verdoffen.
Gelijk maar ge-upgrade-t naar Angel Eyes met Xenon, had ze toch als een jaartje in de kast liggen 39

Resultaat:

[Image: 540.jpg]

En de trekhaak mooi gemaakt:

[Image: 540.jpg]
Als iets niet gaat zoals ‘t moet, moet ‘t maar zoals het gaat.
Reply

Ziet er mooi uit remytjuh.
Leuk ook dat je die 'wat oudere' Suzuki's op de weg houdt, ik hou daar wel van Wink

Groetjes, Andres








Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.