Tikkend getik...
#21
Hey Ice,

Jij tikt de spijker wel op zijn kop, ben je monteur oid?

Ik ben vandaag weer even langs mijn oom gereden, en hem ook alles even voorgelegd. Hij raadde me ook aan om er even wat van die reinigingstroep in te gooien. omdat dat toch zou kunnen helpen. Dan ben ik voor een tientje klaar, dus dat heb ik zojuist even gedaan.

Het blijkt inderdaad ook niet schadelijk te zijn als de stoters tikken, dus nieuwe aanschaffen ben ik zowieso niet van plan. hij zei inderdaad ook dat je de stoters uit een andere kop zo over kunt zetten, maar de vraag is idd of je er wat aan hebt. anyway, ik heb nu dat reinigingsspul erin gegooid, dus nu even afwachten.

In ieder geval iedereen bedankt voor de reacties!!!!!!
Reply

#22
Nee, ik ben geen monteur.. meer een nogal doorgeslagen hobbyist Smile Voor mijn werk zit ik totaal niet in de auto's..... in de prive-sfeer echter (vraag maar aan mijn vriendin, hahaha Tongue)....
Reply

#23
hehehehe dan ben je niet de enigste 39
Damien....Wat zeg je van franse auto\'s ????


[Image: th_jaggie.jpg]
Reply

#24
Nou, ik moet zeggen dat sinds ik dat spul erin heb gegooid, het ergste tikken nhiet veel meer voorkomt. Een vrijwel onhoorbaar tikje vindt ik niet erg, dus ik hoop dat het zo opgelost is..
Reply

#25
maar wat kosten nieuwe klepstoters dan ongeveer? prijs indicatie? en alleen bij de dealer te vekrijgen zeker?
Reply

#26
Ik meen iets van 30e ex. per stuk (maar pin me er niet op vast, want ik weet het niet zeker).
Reply

#27
Gisteren heeft die van mij een kleine beurt gehad, en hebben we nogmaals de olie ververst en er 5w40 in gedaan. Het getik is nu helemaal weg, dus dat is echt een aanrader om te doen/
Reply

#28
hoelang moet je eigenlijk rijden met dat reinigingsspul?
[Image: balk%20dave%20swift3.jpg]
Reply

#29
Ik begon het te merken na een dag of wat. Echter was dit wel tijdelijk, maar het heeft toch een tijd geholpen. Maar mijn stoters blijken dus niet kapot te zijn, want nu heb ik sinds een week dunnere olie, en ik heb het sindsdien niet meer gehoord.
39 39
Reply

#30
Op het reinigingsmiddel wat ik altijd gebruik staat: rijdt de motor warm (bedrijfstemperatuur), inhoud in de motor gieten, 10 minuten stationair laten draaien, daarna filter en olie verversen, let op: in geen geval gaan rijden!!!
Ik weet natuurlijk niet wat jij ervoor gebruikt heb maar meestal staat deze tekst erop.

Ik zag in 1 van de vorige posts dat je schreef dat de klepbekers die je kon indrukken dat die kapot zouden zijn, dat klopt niet want dat zijn juist de goede. Degene die je niet kunt indrukken werken niet juist, meestal door vervuiling want er zitten heel kleine gaatjes inwendig die makkelijk verstoppen.
Reply

#31
Nou het bleek dus dat ik de klepstoters allemaal niet in kon drukken, en de monteur vertelde me dat ze dan niet kapot zijn.

In ieder geval, ik heb ook de gebruiksaanwijzing gevolgd van het blikje, en daar stond op dat je het bij je olie moest voegen.

Nu is in ieder geval alles weer zoals het hoort, dus ik denk dat je met dunnere olie 5w40 het verst komt.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.