Twijfel 1e of 2e model WagonR
#1
Hoi, ik ben nieuw op het forum en heb me even geregistreerd, ook al deed ik soms wat lezen hier en daar.

Ik heb sinds iets meer dan een maand als 2e auto (ivm surfen) een WagonR van 98, bij aankoop zag alles er heel goed uit, maar het is nu uiteindelijk gebleken dat of de koppakking lek is, of de kop gescheurd. Bij de testrit niks gemerkt, ook niet toen de auto goed op temperatuur was.

Maar na 600 km kon ik koelvloeistof bijvullen, dit 3 keer herhaald en ondertussen ook de radiateurdop vervangen wat geen verschil maakte. Nu is het ondertussen zo dat ik na 30 km al een liter bij mag vullen...

Geen witte rook, geen blauwe rook, olie is schoon, koelvloeistof schoon, geen lekkages te zien, etc. Maar ondertussen bubbelt het expansievat wel als ik de auto net gestart heb.

Maar oke, lang verhaal kort, nu kan ik de auto laten repareren, of voor een nieuwe gaan. En ik voel me eigenlijk comfortabeler bij een nieuwe.

Verschillende websites afgespeurd, en tot 700,- een paar opties gezien die niet te ver uit de buurt zijn. Nu vind ik deukjes en krasjes totaal niet erg, het gaat mij erom dat de auto technisch goed genoeg is, en nog een paar jaar door de APK heen gaat komen.

Nu twijfel ik of ik voor het eerstse model zal gaan (die ik nu ook heb) of voor het nieuwere type.

Paar auto's die ik tegenkwam:

Eigenlijk iets te duur, maar wellicht nog wat af te dingen:

https://www.autoscout24.nl/aanbod/suzuki...?cldtidx=3

Deuk in achterportier, ziet er verder wel goed uit:

https://www.autoscout24.nl/aanbod/suzuki...?cldtidx=1

Geen apk (maar geen bijzondere APK geschiedenis) , vies van binnen (interieur kan ik uitwisselen)

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzu...e=lr&pos=3

Parkeerschade, maar nog geen foto's... en ooit geimporteerd:

https://www.autotrack.nl/tweedehands/suz...m_referrer=

Wat is wijsheid? De nieuwe types hebben geen distributieketting meer toch? Andere bekende problemen waar ik tegenaan kan lopen? Garantie kan je sowieso vergeten bij auto's in die prijsklasse, maar zal een missende apk een groot risico zijn bij deze auto's? Mijn huidige WagonR heeft nog APK tot maart dus nog geen ervaring met typische gebreken..

Mijn dank voor advies is groot Smile
Reply

#2
Als je met dit budget een auto gaat kopen, weet je gewoon dat je rommel koopt. Hoeft niet zo erg te zijn, als je je daarop instelt. Ik zou in dit geval altijd voor die rode (nieuwe type) gaan. Die oude willen behoorlijk roesten.

Voor dit geld wou ik wel een auto met een jaar apk, dan kun je in ieder geval 1 jaar rijden.

Als je wilt weten wat er allemaal mis kan zijn met een Wagon R, kijk dit filmpje dan even Tongue

https://www.youtube.com/watch?v=XK4DUcOxdbk
[Image: eB9a9J3.jpg]
Reply

#3
Staar je niet blind op APK! zegt dat auto voldoet aan de eisen om in het verkeer deel te nemen, sommige eisen zitten binnen marge,maar is goedkeur! Een momentop Oudere versies hadden een leuk geintje met een opberglade onder de stoel, zitting die je bijrijderskant openklapt?Klopt dat? Zouden meer auto's dat soort slimme opbergruimtes moeten hebben. Het is een pure gok met dit soort budget. Heb je een budget voor eventuele reparaties? Kijk de stuurstangen, homokineetrubbers na, remblokken vloeistoffen of die niet ergens lekt, zwetend motorblok hoeft niet erg te zijn zlang die niet druppelt, temp meter of die goed op peil staat, olie kleur bekijken en even tussen je vingers wrijven of je geen metaaldeeltjes voelt. ophanging even eraan trekken, wielen of daar geen speling op zit. En roest,roest, roest....
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#4
Hopelijk heb je iets aan mijn advies:

(29-08-2017, 20:05)Faxie83 Wrote: Paar auto's die ik tegenkwam:

Eigenlijk iets te duur, maar wellicht nog wat af te dingen:

https://www.autoscout24.nl/aanbod/suzuki...?cldtidx=3

Ik zou de verkopen bellen of mailen en vragen om voor dat geld een jaar APK erbij te doen

Deuk in achterportier, ziet er verder wel goed uit:

https://www.autoscout24.nl/aanbod/suzuki...?cldtidx=1

Leuke wagen, eventueel 50 euro meer bieden en een jaar apk erbij laten regelen door de verkoper

Geen apk (maar geen bijzondere APK geschiedenis) , vies van binnen (interieur kan ik uitwisselen)

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzu...e=lr&pos=3

Ik zou hem laten staan, is naar mijn mening 100 euro waard

Parkeerschade, maar nog geen foto's... en ooit geimporteerd:

https://www.autotrack.nl/tweedehands/suz...m_referrer=

Import hoeft geen probleem te zijn. Maar idd geen foto's dus geen koop
Reply

#5
Bedankt voor de reacties tot nu toe Smile

Ben wel een beetje geschrokken van het filmpje. M'n huidige WagonR heeft niet zo overdreven veel roest, afgezien van wat plekjes op de carosserie. En het klopt inderdaad dat er onder de bijrijderssstoel een soort draagbak zit. Sowieso erg veel opbergplekjes.

Het nieuwere type vind ik eigenlijk niet zuinig en licht genoeg. In hoeverre is het technisch gezien een meer verstandige koop dan het oude model?

En ja, ik weet dat ik voor 500-800 nooit een geweldige auto zal kunnen kopen, maar ik wil het graag goedkoop, ruim en licht houden, zonder dat m'n maandlasten er hard op gaan stijgen. Vorige auto's waren een Cinquecento en een Move, en die hebben het allebei toch 2 jaar uitgehouden voordat er reparaties aan zaten te komen die het de moeite niet meer maakten. En 2 of 3 jaar is in principe genoeg wmb. Na een surfsessie wil ik gewoon lekker het halve strand in de auto kunnen mikken. Elk half jaar even snel stofzuigen en weer verder Wink

Ik heb van de oude model groene een reactie gekregen ondertussen. Afgelopen vrijdag heeft hij vanwege steenslag een scheur in de voorruit gekregen. Dan zit je al gelijk weer tegen een reparatie van 200,- aan te kijken volgens mij. Heb hem om een foto van de scheur gevraagd... gaat sowieso afdingen worden. Heb ook nog steeds geen foto's gekregen van de WagonR met parkeerschade, dus die valt af.

Waarom zou de witte maar 100,- waard zijn? Teveel APK risico? (heb historie opgevraagd, en afgezien van CO2 waardes in 2014 en een keer fuseekogel zijn er geen bijzonderheden)

Ik heb op termijn wel budget voor reparaties, maar ik ga natuurlijk geen reparatie van 500,- laten doen voor een auto die net zoveel gekost heeft.

Bedankt voor de tips tot nu toe!
Reply

#6
Die eerste zit in Roosendaal met vraagprijs 750, ik woon er zelf, ziet er best netjes uit, dat deukje tik je er zo uit.Beter iets meer neerleggen , heeft wel een telefooncel look dat weer wel, vind ik minder maar ruimte!Vind hem zals gezegd heel netjes uitzien van binnen en buiten, groen moet je van houden maar ok.Die is mijn favoriet
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#7
(30-08-2017, 18:03)Leibniz Wrote: Die eerste zit in Roosendaal met vraagprijs 750, ik woon er zelf, ziet er best netjes uit, dat deukje tik je er zo uit.Beter iets meer neerleggen , heeft wel een telefooncel look dat weer wel, vind ik minder maar ruimte!Vind hem zals gezegd heel netjes uitzien van binnen en buiten, groen moet je van houden maar ok.Die is mijn favoriet

Bedankt!

Dit is dus de auto die afgelopen vrijdag een scheur in de ruit heeft gekregen. Dat is dan wel weer jammer, want volgens mij is dat ook afkeur?

Het uiterlijk maakt me echt niets uit hoor Wink Ik heb 2 jaar in een gele Daihatsu Move rondgereden he Tongue Ruimte vind ik veel belangrijker. En de WagonR heeft daar bakken van. Afgezien van de gare koppakking bevalt m'n huidige WagonR mij het beste van de auto's die ik tot nu toe gehad heb.
Reply

#8
Afkeur hangt af waar die zit en hoe groot.
Wat je kan doen is hem WA+ verzekeren, en je hebt 3 maanden nog apk en over paar maanden bij je verzekeraar melden ruit scheur,en eigen risico van 75 of 0 je kan die afkopen, klaar.Als je hem550- 600 biedt mag je hem vast meenemen, heb je nog geld vr een ruit van de sloop wellicht
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#9
Volgens mij gaat ruitschade melden wel van je schadevrije jaren af? Want in dat geval ben ik ook m'n korting kwijt voor de 2e auto en mag ik per maand een stuk meer gaan betalen...

Ben even verder gaan kijken met een hoger budget...

Wat denken jullie van deze? Nog behoorlijke tijd APK, weinig km, ziet er tenminste op de foto's goed uit.

https://www.autoscout24.nl/aanbod/suzuki...cldtidx=16

Maar bv ook deze, nieuw model. Vol jaar APK, weinig km enz.

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzu...=lr&pos=13

En nog een paar

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzu...e=lr&pos=7

Deze gaat binnen niet al te lange tijd nieuwe bandjes nodig hebben waarschijnlijk. Plus meerdere keren olielekkage gehad bij de keuring... Wel een Suzuki dealer...

https://www.autotrack.nl/tweedehands/suz...r/36692043

Ik merk wel dat in een iets hogere prijsklasse de auto's er gelijk een stuk beter uitzien met een langere APK, maar dat is wel een beetje logisch natuurlijk. Wel zie ik er een paar met 250k+ en dat vind ik zelf dan weer een beetje riskant... of hebben WagonR's niet zoveel problemen met een hoge km-stand?
Reply

#10
(30-08-2017, 17:56)Faxie83 Wrote: Waarom zou de witte maar 100,- waard zijn? Teveel APK risico? (heb historie opgevraagd, en afgezien van CO2 waardes in 2014 en een keer fuseekogel zijn er geen bijzonderheden)

Juist omdat hij geen apk heeft. En als je de adv goed doorleest, wordt de wagen bedrijfsmatig verkocht. Door inruil verkregen Verkoop aan handel of export!
Dat zijn geen particuliere bezigheden. Hij heeft ook meerdere wagens te koop staan. En commercieel gezien is een wagen zonder apk niks waard. De verkoper wil niet eens de moeite nemen om er een apk op te doen, waardoor hij zo 750 euro voor dezelfde wagen kan vragen, als die tenminste door de apk komt. Daar twijfel ik dan over. Zoals eerder gezegd, ik zou hem laten staan.
Reply

#11
Bij sommige verzekeraars gaat dat niet af van je schadevrije jaren., even uitzoeken en je kan 2e hands voorruit uitzoeken bij Deijne, Japoto parts, of welke sloperij
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#12
(30-08-2017, 19:17)Faxie83 Wrote: Volgens mij gaat ruitschade melden wel van je schadevrije jaren af? Want in dat geval ben ik ook m'n korting kwijt voor de 2e auto en mag ik per maand een stuk meer gaan betalen...

Ben even verder gaan kijken met een hoger budget...

Wat denken jullie van deze? Nog behoorlijke tijd APK, weinig km, ziet er tenminste op de foto's goed uit.

https://www.autoscout24.nl/aanbod/suzuki...cldtidx=16

Ziet er leuk uit, probeer er 150 euro af te pingelen (geen inruil en zo) en meenemen

Maar bv ook deze, nieuw model. Vol jaar APK, weinig km enz.

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzu...=lr&pos=13

Veel leuker dan de vorige; als je het geld hebt, gaan ervoor. Wel afdingen natuurlijk, maar de prijs is netjes

En nog een paar

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzu...e=lr&pos=7

Ook leuk, ik zou 750 bieden, niet meer, is geen volledig jaar apk. Daarom vind ik de vorige interessanter

Deze gaat binnen niet al te lange tijd nieuwe bandjes nodig hebben waarschijnlijk. Plus meerdere keren olielekkage gehad bij de keuring... Wel een Suzuki dealer...

https://www.autotrack.nl/tweedehands/suz...r/36692043

Leuke wagen, prijs valt mee. Jammer van de deuk in de linker achterdeur

Ik merk wel dat in een iets hogere prijsklasse de auto's er gelijk een stuk beter uitzien met een langere APK, maar dat is wel een beetje logisch natuurlijk. Wel zie ik er een paar met 250k+ en dat vind ik zelf dan weer een beetje riskant... of hebben WagonR's niet zoveel problemen met een hoge km-stand?
Reply

#13
(30-08-2017, 19:44)cabrio_rob Wrote:
(30-08-2017, 17:56)Faxie83 Wrote: Waarom zou de witte maar 100,- waard zijn? Teveel APK risico? (heb historie opgevraagd, en afgezien van CO2 waardes in 2014 en een keer fuseekogel zijn er geen bijzonderheden)

Juist omdat hij geen apk heeft. En als je de adv goed doorleest, wordt de wagen bedrijfsmatig verkocht. Door inruil verkregen Verkoop aan handel of export!
Dat zijn geen particuliere bezigheden. Hij heeft ook meerdere wagens te koop staan. En commercieel gezien is een wagen zonder apk niks waard. De verkoper wil niet eens de moeite nemen om er een apk op te doen, waardoor hij zo 750 euro voor dezelfde wagen kan vragen, als die tenminste door de apk komt. Daar twijfel ik dan over. Zoals eerder gezegd, ik zou hem laten staan.

Ik heb inderdaad dezelfde twijfels gehad. Maar een beetje contact gehad al, en via streetview ook gezien welke garage het was. Zijn verhaal was dat ze de auto dus als inruiler gekregen hebben, en vanwege drukte hebben ze de auto verder niet nagekeken en daarom zonder garanties voor handel of export te koop gezet. Mijn vraag om eventueel tegen meerprijs er een nieuwe APK op te laten zetten werd ook negatief beantwoord.

Aangezien er honden in vervoerd zijn en de auto wat stinkt (kan het interieur uitwisselen met m'n huidige) kan ik me voorstellen dat ze weinig zin hebben gehad om de auto te reinigen en er een nieuwe APK op te zetten voor die paar honderd euro winst die ze hooguit zullen maken.

Tja ik vertrouw het zelf ook niet helemaal eigenlijk, ook al heeft de garage aardige recenties (als je door de overduidelijke vriendjes heenfiltert) Denk ook dat ik deze laat schieten omdat ik net een meevallertje heb gehad en iets meer budget heb.

Ow ik had nog 1 vraagje, aangezien dat voor mij best belangrijk is: Als ik foto's vergelijk lijkt het alsof het nieuwe model in de lengte een stuk minder kofferbakruimte heeft. Klopt dat? Het oude model is precies goed wat dat betreft.

(de achterstoelen gaan sowieso plat)
Reply

#14
Ik heb geen idee. Dan zou je zelf een rolmaat moeten meenemen en opmeten. Zou zonde zijn als dat een struikelblok wordt.
Reply

#15
(30-08-2017, 19:48)Leibniz Wrote: Bij sommige verzekeraars gaat dat niet af van je schadevrije jaren., even uitzoeken en je kan 2e hands voorruit uitzoeken bij Deijne, Japoto parts, of welke sloperij

Ik zit bij Interpolis, en voor zover ik kan zien gaat het inderdaad niet ten koste van de premie. Dat scheelt weer Smile

(30-08-2017, 19:55)cabrio_rob Wrote:
(30-08-2017, 19:17)Faxie83 Wrote: Volgens mij gaat ruitschade melden wel van je schadevrije jaren af? Want in dat geval ben ik ook m'n korting kwijt voor de 2e auto en mag ik per maand een stuk meer gaan betalen...

Ben even verder gaan kijken met een hoger budget...

Wat denken jullie van deze? Nog behoorlijke tijd APK, weinig km, ziet er tenminste op de foto's goed uit.

https://www.autoscout24.nl/aanbod/suzuki...cldtidx=16

Ziet er leuk uit, probeer er 150 euro af te pingelen (geen inruil en zo) en meenemen

Maar bv ook deze, nieuw model. Vol jaar APK, weinig km enz.

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzu...=lr&pos=13

Veel leuker dan de vorige; als je het geld hebt, gaan ervoor. Wel afdingen natuurlijk, maar de prijs is netjes

En nog een paar

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/suzu...e=lr&pos=7

Ook leuk, ik zou 750 bieden, niet meer, is geen volledig jaar apk. Daarom vind ik de vorige interessanter

Deze gaat binnen niet al te lange tijd nieuwe bandjes nodig hebben waarschijnlijk. Plus meerdere keren olielekkage gehad bij de keuring... Wel een Suzuki dealer...

https://www.autotrack.nl/tweedehands/suz...r/36692043

Leuke wagen, prijs valt mee. Jammer van de deuk in de linker achterdeur

Ik merk wel dat in een iets hogere prijsklasse de auto's er gelijk een stuk beter uitzien met een langere APK, maar dat is wel een beetje logisch natuurlijk. Wel zie ik er een paar met 250k+ en dat vind ik zelf dan weer een beetje riskant... of hebben WagonR's niet zoveel problemen met een hoge km-stand?

Thnx!

Heb nog eens goed gekeken naar die laatste, en ook al maakt het deukje niet zoveel uit, interieur ziet er wel wat afgeleefd uit met volop vlekken op de bekleding. Dit icm de olielekkage en het snelle verkoop van de auto de laatste paar jaar stemt me niet zo hoopvol...


(30-08-2017, 20:06)cabrio_rob Wrote: Ik heb geen idee. Dan zou je zelf een rolmaat moeten meenemen en opmeten. Zou zonde zijn als dat een struikelblok wordt.

Ik zit natuurlijk met boards die in de auto moeten passen zonder problemen...

Dan zou een station aantrekkelijk moeten klinken, alleen die zijn eigenlijk allemaal te zwaar of niet zuinig genoeg. Busjes al helemaal.

Diesel is ook geen optie, omdat ik daar te weinig kilometers voor maak...
Reply

#16
Ik denk dat oude model hoger is en nieuwer model iets breder tenminste dat is mijn indruk. Het zal elkaar nauwelijks ontlopen, nieuwer model oogt minder gedateerd en is minder telefooncel achtig Smile. Ouder model heeft weer wat leuke items. Qua ruimte met een station vergis je niet, je kan meer in de lengte meenemen maar minder in hogte en bij WagonR heb je volgens mij echt wat meer ruimte als in een station, een koelkast tafelmodel of wasmachine kan er zo in rechtopstaand denk ik( niet geprobeerd maar denk het wel)
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#17
(30-08-2017, 21:08)Leibniz Wrote: Ik denk dat oude model hoger is en nieuwer model iets breder tenminste dat is mijn indruk. Het zal elkaar nauwelijks ontlopen, nieuwer model oogt minder gedateerd en is minder telefooncel achtig Smile. Ouder model heeft weer wat leuke items. Qua ruimte met een station vergis je niet, je kan meer in de lengte meenemen maar minder in hogte en bij WagonR heb je volgens mij echt wat meer ruimte als in een station, een koelkast tafelmodel of wasmachine kan er zo in rechtopstaand denk ik( niet geprobeerd maar denk het wel)

Ik heb op autoweek een review gelezen waarbij gemeld werd dat er een wasmachine rechtop vervoerd werd ja Tongue

De extra ruimte in de hoogte bevalt me wel ja. Ook makkelijker met omkleden in de winter, dan kan je in de auto blijven.

De nieuwe zou langer en breder moeten zijn, maar de lengte zit 'm niet in de achterkant volgens mij.
Reply

#18
Die bij de dealer in Roosendaal lekker laten staan, die is troep, en omdat het dealer is zegt me echt geen moer. Toen ik vr APK was en wilde weten wat de handremkabel bij ze kostte kreeg ik van de leidinggevende als antwoord dat hij met een 'klant'bezig was. Dus ik ben geen klant?Ik smijt niet met geld en koop geen auto. Ga je nadenken of je daar iets wilt kopen. Zou voor dat ouder model gaan met ruitschade, kan je leuk onderhandelen/proefrit en voor 600 pleuro kan je 2 jaar rijden of zo
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply

#19
(30-08-2017, 21:26)Leibniz Wrote: Die bij de dealer in Roosendaal lekker laten staan, die is troep, en omdat het dealer is zegt me echt geen moer. Toen ik vr APK was en wilde weten wat de handremkabel bij ze kostte kreeg ik van de leidinggevende als antwoord dat hij met een 'klant'bezig was. Dus ik ben geen klant?Ik smijt niet met geld en koop geen auto. Ga je nadenken of je daar iets wilt kopen. Zou voor dat ouder model gaan met ruitschade, kan je leuk onderhandelen/proefrit en voor 600 pleuro kan je 2 jaar rijden of zo

Ja die van die dealer vertrouw ik ook voor geen meter. Kijk dat Carfax rapport maar eens... heel verdacht. Eerste eigenaar 10 jaar oid, daarna 2 eigenaren die 'm beide na een jaar wegdeden na APK aandactspunten van lekkage en weinig profiel...

Ik neig heel erg naar de groene ja. En ga dan inderdaad afdingen vanwege de ruit.

Morgen kan ik niet bij hem terecht, maar ik ga wel met m'n pa kijken bij een stel anderen. Mocht dat niets worden, ga ik wellicht zondag naar de groene kijken Smile
Reply

#20
Heb zelf een oudere type,de achterklep is rechter dan het nieuwe model en hierdoor heb je meer binnenruimte. Ik kan er schuin twee lattenbodems van 80x210 cm in kwijt. Voorstoel bijrijderskant plat en gaan. Ze roesten wel gigantisch,heb al een dorpel laten lassen,volgend jaar de tweede. En de rest werk ik zelf bij met roestomvormer,zinkspray en dan. Plamuur,primer,lak en blanke lak van de Action. Werkt super.

Voor de rest regelmatig olie peilen,ook koelvloeistof. Gewoon elke week een alarm in je mobiel dan doe je het regelmatig.
ReplyForum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2023 Melroy van den Berg.