Foto's/afbeeldingen plaatsen
De eerste stap is het online zetten van je afbeeldingen (wanneer je deze niet van een andere website afhaalt).

Er zijn diverse websites waar men gratis een account kan aanmaken en waar men vervolgens afbeeldingen kan uploaden.
Enkele voorbeelden zijn:
Mijnalbum
Cardomain
Photobucket
Imageshack

Het is ook mogelijk om afbeeldingen te gebruiken van bijvoorbeeld Facebook, zorg er dan alleen wel voor dat mensen zonder Facebook de afbeeldingen ook kunnen zien.

Maar hoe moet je dan precies een afbeelding plaatsen?

Ga naar de website waar jou afbeelding staat en klik met je rechtermuisknop op je afbeelding, daar kun je "eigenschappen" vinden.
Bij eigenschappen staat het "adres" van je afbeelding. Dit kan bijv. "http://www.mijnwebsite.nl/mijnafbeelding.jpg" zijn.
Dit is de directe link naar je afbeelding en dit adres moet je dus ook gebruiken op het forum. Selecteer het (door het "blauw" te maken met je muis) en druk CTRL + C. Hiermee copieër je de link.

In het topic waar je in wilt reageren, klik op je op "nieuwe reactie" (of "nieuwe discussie" in een sub-forum, wanneer je een nieuw topic wilt openen). Vervolgens zie je het volgende plaatje:


Bovenaan het grote witte text-vlak staan een paar icoontjes, één van die icoontjes is een vierkantje met een paar bergjes en een zonnetje:


Klik op dat icoontje.
Nadat je op het icoontje hebt geklikt, komt er een popup schermpje met daarin wat tekst en een open tekstbalk waar in het blauw al in staat "http://".
Het enige wat je hier hoeft te doen, is CTRL + V drukken. De complete link van jouw plaatje, staat dan in de tekstbalk.

Klik op "OK" en in je antwoord komt te staan [img]http://www.mijnwebsite.nl/mijnafbeelding.jpg[/img]

Als je nu je antwoord plaatst, zul je zien dat je plaatje of afbeelding ertussen staat.

Zorg er wel even voor dat je afbeelding niet te groot is (qua afmetingen, maar vooral qua MB's. Dit zorgt namelijk voor een langere laadtijd).
Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.