Over de club

Op 1 maart 2000 is de club opgericht onder de naam “Suzuki Swift GTI Club Holland” (SSGTI Club Holland). Zoals de naam al weergeeft was de club specifiek voor Swift GTI rijders. Niet veel later is de naam veranderd in “Suzuki Tuning Club Nederland” (STC) en werden de eigenaren van een “Alto, Wagon R+, Swift, Baleno, Ignis, Liana en Vitara” ook toegelaten tot deze fanatieke maar vooral gezellige autoclub. 2006 was het absolute topjaar voor de club en telde deze rond de 100 betalende leden.
In 2011 is de club overgegaan naar een web-based club, dit in verband met teruglopende ledentallen, maar met nog steeds een actief forum.

Begin 2014 is de clubnaam veranderd naar “Suzuki Club Nederland” (SCN). Het “tuning” zoals dat voorheen erg aan de orde van de dag was,  is niet langer meer het hoofdonderwerp bij deze club, de liefde voor het merk des te meer. Desondanks wordt er nog volop getuned en gepersonaliseerd aan de Suzuki’s.

De kern van de club bestaat nog steeds uit Suzuki Swift (GTI) eigenaren. In verloop der tijd hopen we meer eigenaren van andere Suzuki modellen tot de club te mogen verwelkomen.
De Suzuki Club Nederland is er namelijk voor Suzuki eigenaren die van hun auto hun hobby hebben gemaakt of gewoon weg hun lust en leven is. Als doelstelling heeft de club gezelligheid en samenhorigheid, en daarbij uiteraard het stylen en tunen van de auto’s. Ook diverse oud leden die inmiddels een ander merk zijn gaan rijden komen nog regelmatig langs op het forum, juist vanwege deze punten.

Een aantal keer per jaar worden er op verschillende locaties in het land meetings gehouden, meer informatie is terug te vinden in het meeting gedeelte van het forum.

  • Ad: