Startknop werkt niet.
#1
Ik heb een Suzuki Vitara in april 2022 aangeschaft als leswagen. 
Wanneer het buiten regent of nat is werkt bij afslaan vd motor regelmatig de startknop niet (Key fob not found). Helaas gebeurt dit regelmatig bij de rijlessen en ik kan moeilijk constant helpen met de koppeling anders leren ze het nooit. 
Wanneer ik de sleutel dan tegen de startknop doe werkt het wel tot ik gisteren midden op een kruispunt stilstond en de motor afsloeg en totaal niet meer reageerde. Pas na ruim een minuut lukte het om weer te starten via de sleutel. 
Ik ben al 2 keer terug geweest bij de dealer en zij kunnen niets vinden. Batterij van sleutel vernieuwd helpt niet. 
Dealer beweerde dat de grote magneet van het Lesbord invloed kan hebben hierop omdat ze niets uit kunnen lezen over deze storing. 
Pas met vakantie (zonder lesbord) stond ik bij een veerpont met motor uit en contact aan. Toen ik mocht rijden kreeg ik weer deze storing. 
Nadeel is dat het niet onder garantie valt zolang er niets te zien is bij het uitlezen omdat er dan geen bewijs is. 
Ik baal! Ben bijna geneigd de auto weg te doen.   p:(q
Heeft iemand een tip ?
Hee 
Reply

#2
Heb je een reserve keyfob?Probeer die dan eens, en anders moet je keyfob pairen met elkaar,kan toch dat  de batterij probleem is want dan zou je batterij toch moeten doormeten met een multimeter om te  kijken hoeveel volt die geeft.In ieder geval is er een probleem met de communicatie van de sleutel en de auto. Nu heb ik een ouderwetse auto dus kan me geen voorstelling maken van hoe je start. Ik neem aan dat je sleutel fob in je tas of jas zit of in de auto ergens en je dan de startknop bedient? Of steekt de keyfob ergens in de auto en je dan startknop indrukt? https://www.google.com/search?client=fir...itara+2020 bekijk hier even of er iets tussenzit, met name video's  en https://www.sportsters.nl/forum/viewtopic.php?t=1892 en zoek: EasyWim. Wellicht dat je keyfob opnieuw moet pairen met de auto, dus aan elkaar voorstellen zodat ze met elkaar kunnen communiceren.
Iedereen kan een lichtpuntje zijn in andermans duisternis.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.